Nezávislý hororový hit z roku 2020, který během pandemie vystřelil mezi jedny z nejoblíbenějších her, se rozrůstá o očekávaný obsah. Phasmophobia obdržela novou aktualizaci. Ta přináší dva nové typy duchů s kořeny ve východním folklóru. Hráči budou čelit Yokaiovi a Hantuovi.

Yokai je démon z bohaté japonské mytologie, zatímco Hantu představuje duchy předků spojené s tradiční vírou v malajských a indonéských oblastech.

V kooperativním hororu se navíc můžete bát na nové mapě s názvem Willow Street House. Uvnitř domu se musíte pohybovat obzvlášť opatrně, protože zde nejsou žádné skříně ani šatny, kde byste se mohli schovat. Jediný způsob, jak se před duchy schovat, je využít dekorativní nábytek.

Přečtěte si také: Baldur's Gate 3 v předběžném přístupu ještě zůstane

Kromě toho nová aktualizace řeší několik chyb a opravuje problémy. Došlo také na zlepšení výkonu a zkrátila se doba načítání hry na většině map.

Stojí také za to zmínit, že Kinetic Games se zvětšují. Dknighter už nebude na vývoj sám. Díky velké oblibě Phasmophobie založil ve Velké Británii studio a rozhodl se najmout nového artistu a programátora. Vývoj by tak měl být o něco rychlejší.

Phasmophobia je dostupná v předběžném přístupu na Steamu za 11,59€. Původním plánem bylo vydat plnou verzi v roce 2021. Tak uvidíme, zda to studio Kinetic Games stihne. Recenze hráčů jsou extrémně kladné (celkem 229 688 názorů).

Hra obsahuje českou lokalizaci ve formě titulků.