Fanoušci Stardew Valley na konzolích a mobilních zařízeních si na důležitou aktualizaci budou muset ještě počkat. Verze 1.6 je na počítačích dostupná od března/marce letošního roku. Další platformy se zásadních novinek dočkají až 4. listopadu/novembra. Update dorazí na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, iOS a Android.

Tvůrce Stardew Valley se už dříve omluvil za dlouhé čekání. Důvodem je oprava chyb a problémů. Vývojář chce, aby verze 1.6 byla odladěná a zábavná od samotného začátku. Na těchto platformách je totiž těžší vydat patch, každý musí projít certifikací, zatímco na PC ne. Díky tomu si může dovolit na PC testovat betu a postupně ji vylepšovat, zatímco na konzole a mobily musí dodat už hotovou verzi.

Stardew Valley 1.6 přinese řadu vylepšení. Mezi hlavní novinky patří nové festivaly a události, stejně jako nový typ startovní farmy, nová tajemství, nové předměty a recepty na výrobu, více než 100 nových dialogů, zimní oblečení pro vesničany a další vylepšení a obsah, včetně obsahu zaměřeným na pozdější fáze hry. Pokud si chcete vše užít, měli byste po vydání patche začít hezky od začátku.