Verze 1.6 indie hitu Stardew Valley je venku už několik měsíců, ale pouze na PC. Na konzolích a mobilních zařízeních se ještě neobjevila. Tvůrce hry ConcernedApe si uvědomuje závažnost situace a na X vydal veřejnou omluvu.

Uvědomuji si, že to trvá. Jsou pro to důvody, ale hlavní je, že ještě nejsou venku, pořád na nich pracujeme a jsou naším hlavním cílem od té doby, co 1.6 vyšlo na PC,“ píše vývojář. Kdyby je už vydal, tak by se mu prý ulevilo, ale zkrátka nejsou hotové. „Už dlouho jsem nesáhl na Haunted Chocolatier, protože jsem zavázán k dokončení Stardew 1.6,“ sděluje informace o jeho nadcházející hře. Bere veškerou zodpovědnost za frustraci fanoušků a děkuje těm, kteří mají trpělivost.

Jeden z uživatelů se ho zeptal, proč teda vydal 1.6 na PC s takovým předstihem. „Rozdíl je, že pokud jsou na PC bugy (A ty vždycky budou), mohou být rychle opraveny a patche vydány třeba v hodinách od odhalení bugu. Na konzolích trvá déle, než se patch dostane do rukou hráčům. Takže ideálně by všechny velké problémy měly být vyřešeny, než hru vydáte na konzole,odpovídá ConcernedApe s tím, že nečekal tolik technických problémů. Původně si myslel, že port vyjde maximálně o měsíc později. Mrzí ho to.

Nutno dodat, že v reakcích na jeho příspěvek se mu dočkává prakticky pouze podpory a pozitivních slov od fanoušků. „Žádná frustrace ode mě, protože ty a Stardew Valley děláte naše životy lepším a já vím, že si toho my všichni nemůžeme více vážit,“ píše třeba jeden z uživatelů.

Jak už jsme zmínili, nadcházející hra od Erica „ConcernedApe“ Baroneho se bude jmenovat Haunted Chocolatier. Byla oznámena v roce 2021, od té doby ale o ní moc informací nemáme. Přečíst si o ní ale něco můžete v našem článku.