S hrami na motivy Star Wars univerza, které nám EA přináší již od roku 2015, kdy dorazila multiplayerová střílečka Star Wars: Battlefront, je to opravdu těžké. Sice jsme se vždy dočkali dechberoucí grafiky a vlastně i zábavného multiplayeru, bavíme-li se o Battlefront sérii. Problém byl ale takový, že fanoušci toužili po něčem zcela úplně jiném. Doufalo se, že EA přijde s nějakým velkým RPGčkem ve stylu Knights of the Old Republic nebo prostě s čímkoliv, co nabídne zajímavý příběh a zábavnou hratelnost.

Abychom EA úplně nekřivdili, jeden titul, který by toto splňoval, by se přeci jen našel a není jím nic jiného než Star Wars Jedi: Fallen Order od studia Respawn Entertainment. Na EA se ale snesla kritika ohledně lootboxového sytému ve Star Wars: Battlefront 2 a poslední počin nesoucí název Star Wars, kterému byl přidělen podtitul Squadrons, byl takový nemastný neslaný. Přes tohle všechno se ale povedlo titulům na motivy slavné vesmírné ságy utržit 3 miliardy dolarů.

O těchto ziscích promluvil výkonný ředitel Andrew Wilson v rámci hovoru s investory ohledně tržeb Electronic Arts. Zajímavé je, že jednu miliardu z celkového zisku tvoří výdělky z mobilní hry Star Wars: Galaxy of Heroes. Navíc kromě toho, že Wilson uvedl, kolik hry vydělaly dohromady, zmínil se také o číslu znázorňujícím celkový počet prodaných kopií, které činí 52 milionů.

EA nedávno ztratilo exkluzivitu na hry ze Star Wars univerza, jelikož se do hry vrátilo studio Lucasfilm Games, které oznámilo, že se chystá open-world hra na motivy Star Wars od Ubisoftu. To ale nijak nebrání EA ve vydávání dalších titulů, přeci jen Wilson se k tomu vyjádřil takto: „Nemyslím si, že byste si měli představit, že skutečnost, že někteří další lidé budou vytvářet nějaké Star Wars hry, změní náš závazek k této IP nebo naši schopnost vytvářet vhodný počet her.“

Přečtěte si také: Možná se dočkáme nového Star Wars Knights of Old Republic

Navíc se EA nedávno nechalo slyšet, že má v zásobě několik doposud neoznámených Star Wars projektů, takže je otázkou, co si pro nás v Electronic Arts připravují. Jedním z nich by mělo být pokračování Jedi Fallen Order.