10 minut z hraní Star Wars Outlaws pochází z ikonické pouštní planety Tatooine, kde se hlavní hrdinka Kay Vess setkává se skupinou Jawů, pro které musí splnit úkol. Až potom jí techničtí experti nainstalují na loď Trailblazer laserovou věž.

Kay se musí se svým věrným společníkem Nixem vypravit do jámy, kde je mrtvý sarlacc, a získat zub z jeho druhé tlamy. To není těžké. Hra v tomto případě vede za ručičku a vy musíte překonat jen několik překážek. Když zub získáte a vylezete ven, tak vás přepadne bandita. Následuje jízda na spídru a poté boj v základně banditů, kde mimo jiné vidíme také stealth.

Jak se vám záběry líbí? Pod videem na YouTube se množí nespokojené ohlasy hráčů. Kritika míří na downgrade. Podle nich mají textury nízké rozlišení a animace vypadají jako z roku 2010. V případě grafiky je nutné pamatovat na to, že na YouTube hra vypadá vždy hůře. Dalším vadí typická šablona nezajímavých ubisoftích úkolů, kdy hráč cestuje prázdným prostředím, aby něco našel, tam potom něco odcizil a na závěr se zapojil do bitvy.

Vývojáři z Massive Entertainment se dušují, že jdou vlastním směrem a nejde o další ubisoftí hru. Hráčům chtějí přinést akční adventuru z pohledu třetí osoby se zajímavým příběhem o délce 25 až 30 hodin. Děj se odehrává v období mezi epizodou V a VI a zavede nás na rozmanité planety a měsíce. Potvrzeno je pět oblastí. Vedle Tatooine jsou to Toshara, Akiva, Kijimi a Cantonica.

Star Wars Outlaws vyjdou 30. 8. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.