Od obchodů Smarty/JRC nám dorazil tradiční žebříček nejprodávanějších her. Srpen ovládla novinka Star Wars Outlaws. Akční adventuře od Ubisoftu k tomu stačil jediný den.

„Novinka bezpečně přeskočila všechny stálice žebříčku nejprodávanějších her a nasbírala taková čísla, že s přehledem dosáhla na první místo,“ popisuje za prodejce Petr Kratochvíl.

Na dalších místech žebříčku už najdeme tradiční tituly v podobě EA Sports FC 24, která se už od svého uvedení pohybuje na špičce prodejů. Na oblibě jí neubírá ani to, že už se prodává téměř rok a brzy vyjde její nástupce. Třetí nejprodávanější srpnovou hrou je Grand Theft Auto V. Na dalších pozicích se objevují jak novinky minulého roku, třeba Hogwarts Legacy a Marvel’s Spider-Man 2, ale taky další nestárnoucí klasiky jako Minecraft nebo Red Dead Redemption II.

Mezi TOP 10 hrami měsíce skončilo také Mario Kart 8 Deluxe, což je od vydání nové Zeldy první exkluzivita pro Nintendo Switch, která se probojovala mezi nejprodávanější hry měsíce v obchodech Smarty/JRC.

„V žebříčku se také objevuje Elden Ring, který se dostal zpět do kurzu díky vydanému rozšíření. Kdybychom jej připočítali k základní hře, tak by poskočil ještě o pár míst nahoru,“ uzavírá Petr Kratochvíl.

Takhle vypadá žebříček za srpen:

  1. Star Wars Outlaws
  2. EA Sports FC 24
  3. Grand Theft Auto V
  4. Minecraft
  5. Hogwarts Legacy
  6. Marvel’s Spider-Man 2
  7. Mario Kart 8 Deluxe
  8. Gran Turismo 7
  9. Elden Ring
  10. Red Dead Redemption 2