Francouzská společnost Ubisoft má za sebou těžký loňský rok, kdy výraznými hrami byly pouze Mario + Rabbids Sparks of Hope a Just Dance 2023. To od firmy s téměř 20 000 zaměstnanci je málo a je to neudržitelné.

V současném fiskálním roce to hodlá Ubisoft napravit a rád by uvedl na trh osm her: Assassin's Creed Mirage, Avatar: Frontiers of Pandora, Rainbow Six Mobile, Skull and Bones, The Crew Motorfest, The Division Resurgence, XDefiant a nějakou velkou neoznámenou hru.

Tyto tituly mají zalepit díru v podobě ztráty přes 500 milionů eur. Už minulý týden jsme psali, že tou tajemnou velkou hrou může být Star Wars od tvůrců série The Division. Dozvěděl se to Ethan Gach z Kotaku.

Gach teď přinesl více informací. Od svých zdrojů se dozvěděl, že vrcholní manažeři Ubisoftu do Star Wars projektu od Massive vkládají velké naděje a věří, že by se mohl stát novým hitem Ubisoftu a nebýt dalším Assassin's Creed.

Současně je ale dle zdrojů vydání do 31. 3. 2024 pravděpodobně příliš ambiciózní a očekává se posun na období od 1. 4. 2024 do 31. 3. 2025. I přesto tento termín může být pro mnohé překvapivý, když v Massive vyvíjejí ještě zmíněného Avatara.

Když se Kotaku dotazovalo Ubisoftu, obdrželo odpovědět, že nekomentují spekulace. Budeme si tak muset počkat na prezentaci Ubisoft Forward, uskuteční se 12. 6. od 19:00 našeho času.

Připomeňme, že Star Wars od Massive bylo oznámeno v lednu 2021. Vyvíjená je v interním Snowdrop enginu, jenž pohání také sérii The Division a chystanou akci Avatar: Frontiers of Pandora. Podle kreativního ředitele Juliana Gerightyho se dočkáme příběhově orientovaného titulu v otevřeném světě. Gerighty mluvil o jedinečné hře v rámci ságy s poutavým příběhem a postavami, se kterými se hráči mohou ztotožnit a navázat s nimi kontakt.

„Chceme vzít to, co je na Star Wars známé a rezonující, a vyprávět příběhy nových postav, které mají své vlastní motivy a zájmy,“ dodal. Pracovní nabídky potom zmiňovaly akční adventuru, RPG nebo lineární a nelineární vyprávění příběhu.