Modifikace Restored Content patří mezi nejoblíbenější, nejlepší a nejspíš také nejdůležitější mody pro RPG Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords z roku 2004. A to jednoduše proto, že nabízí a obnovuje různý obsah, který museli vývojáři z Obsidianu během krátkého, ale náročného vývoje ze hry vyškrtnout.

Restored Content Modification dodnes vévodí Steam Worshopu a mělo se z něj stát i oficiální DLC pro port hry na Nintendo Switch, který má na svědomí studio Aspyr a který vyšel téměř přesně před rokem. Nově ale tvůrci oznámili, že na přídavek, jenž byl jedním z největších lákadel na verzi pro Switch, nakonec nedojde, protože byl jeho další vývoj zastaven.

Důvod zrušení Restored Content DLC nebyl uveden, pravděpodobně za něj ale mohou právní nesrovnalosti. Aspyr každopádně v oficiálním vyjádření na sociálních sítích poděkoval fanouškům za přízeň a podporu. Hlavní ale je, že studio nabídlo možnost obrátit se na jeho technickou podporu a získat jako kompenzaci klíč nějaké jiné Star Wars hry.

Pokud kontaktujete podporu Aspyru a prokážete, že jste si Star Wars: Knights of the Old Republic 2 pro Switch koupili, můžete ve formě aktivačního klíče získat Knights of the Old Republic 2 na PC (Steam) nebo jeden z mnoha titulů ve verzi pro Switch. Na výběr je Star Wars: Knights of the Old Republic, Star Wars: The Force Unleashed, Star Wars: Republic Commando, Star Wars: Episode I Racer, Star Wars Jedi Knight 2: Jedi Outcast či Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy.

Jako náhradu za zrušené DLC vycházející z populární modifikace tedy lze získat jednu z nejlepších Star Wars her, jaké kdy vznikly. Nebo The Force Unleashed. Což není tak špatný konec, i když fanoušky, kteří si Knights of the Old Republic 2 pro Switch koupili právě kvůli vidině oficiálního přidání obsahu Restored Content modu, tím nejspíš Aspyr uspokojí jen těžko.

V každém případě se zdá, že spojení Aspyru a značky Knights of the Old Republic je nadále prokleté. Aspyr je koneckonců podepsán i pod chystaným remakem prvního dílu Star Wars: Knights of the Old Republic pro PC a PlayStation 5, ze kterého jsme ale dosud neviděli vůbec nic. A co víc, už nějakou dobu se hovoří o tom, že kvůli neuspokojivým výsledkům dosavadního vývoje byly práce na projektu Star Wars: Knights of the Old Republic - Remake zcela přesunuty do studia Saber Interactive, který měl oficiálně Aspyru pouze pomáhat. V souvislosti s touto změnou prý došlo také k odkladu na neurčito. Oficiálně víme jen to, že mateřská skupina Embracer Group s projektem stále počítá, ale nemá k němu co říct.