Odstartovaly předobjednávky Sea of Thieves ve verzi pro PlayStation 5. Pirátské dobrodružství, které bylo před šesti lety spuštěno na počítačích a konzolích Xbox, se na konzoli od Sony bude prodávat ve třech edicích.

Standardní edice stojí 949 Kč a láká na sadu zbraní Ruby Viper, speciálního papouška Scarlet Storm a outfity Kraken a Sea Dog pro papouška. Lákadlem je rovněž možnost zahrát si před vydáním uzavřenou betu.

Deluxe Edition za 1189 Kč k tomu přidává 10 000 zlaťáků a různé předměty. Premium Edition za 1429 Kč má navrch ještě sadu lodí, skin Dark Warsmith, ďábelského psa jako mazlíčka a permanentku Battle Passu do dvanácté sezóny a 5denní předčasný přístup k plné hře.

Trailer láká na předobjednávku PS5 verze

Ve studiu Rare se rozhodli využít přednost PS5 a zahrnout podporu haptiky a adaptivních spouští ovladače DualSense. Tyto funkce dle vývojářů přinášejí zlepšení herního zážitku. Na podrobnosti si musíme ještě počkat. Místo nich byly vyloučeny speciální události jen pro PlayStation. Zatím nejsou plánovány.

Sea of Thieves na PS5 vyjde 30. dubna/apríla. V té době budou oslavy šestého výročí v plném proudu a hra bude obohacena například o speciální režim pro sólové hráče. Fungovat bude de facto jako singleplayer a nebude vyžadovat aktivní předplatné Xbox Game Pass nebo PlayStation Plus. Předplatné bude vyžadováno jen při online hraní.

Letos se autoři soustředí na to, aby svět obohatili zajímavým obsahem. Přidat chtějí také nové typy zbraní, nové nástroje a mnoho dalšího.

Sea of Thieves se v současné době hraje na PC, Xboxu Series X/S a Xboxu One. Pirátské dobrodružství si dohromady vyzkoušelo už 34 milionů hráčů. Je dostupné rovněž v Game Passu a podporuje cross-play. Po vydání bude hraní napříč platformami rozšířeno na PS5.