Správní rada Activisionu Blizzard učinila očekávaný krok a schválila odkup Microsoftem, který za vydavatele Call of Duty, World of Warcraftu, Diabla a dalších slavných značek zaplatí 95 dolarů za akcii. To odsouhlasila i správní rada Microsoftu.

Obě společnosti ale ještě nemají vyhráno. Největší akvizici v historii videoherního průmyslu za 68,7 miliardy dolarů (přibližně 1,5 bilionu Kč) musí ještě schválit příslušné orgány, zejména Federální obchodní komise (FTC), stejně tak akcionáři Activisionu Blizzard. U těch se ale problémy neočekávají.

„Transakce podléhá obvyklým uzavíracím podmínkám a dokončení kontroly ze strany regulačních orgánů a schválení akcionářů společnosti Activision Blizzard. Transakci, která by měla být uzavřena ve fiskálním roce společnosti Microsoft končícím 30. 6. 2023, schválila představenstva společností Activision Blizzard i Microsoft,“ uvádí Activision Blizzard v tiskové zprávě.

Zatím není ani jisté, co bude se současným generálním ředitelem Activisionu Blizzard. Bobby Kotick se stal kontroverzním šéfem, ale o jeho osudu se má rozhodnout až poté, co bude tahle velká transakce dokončena.

Připomeňme, že Microsoft po uzavření akvizice hodlá v Xbox Game Passu a PC Game Passu nabídnout co nejvíce her od Activisionu Blizzard, a to jak nové tituly, tak i starší hry.

Už dříve jsme od zástupců Microsoftu slyšeli, že Activisionem Blizzard to nekončí. Tato slova potvrzuje hledání třech zaměstnanců na pozici Gaming Strategy Manager. Zájemci by měli mít zkušenosti z investičního nebo finančního sektoru a na starost budou mít plánování akvizic.