Se sérií Splinter Cell jsme se mohli v samostatné a velké hře naposledy setkat u převážně pozitivně přijatého Splinter Cell: Blacklist. Od té doby si sice Sam Fisher našel cestu i do dalších značek coby malé cameo – například Ghost Recon nebo Rainbow Six – a Ubisoft už před časem oznámil Splinter Cell pro virtuální realitu. Ale jinak je v zásadě ticho.

Teprve před pár měsíci se začaly objevovat první zvěsti, že se série vrátí a vývoj nového dílu je teprve v rané fázi.

Do téhle konverzace se nyní vkládá známý insider Tom Henderson, který o novém Splinter Cell přinesl menší informace. V první řadě má podle něho jít o hru v otevřeném světě. „Tak nějak“.

Otevřený svět je přirovnán k tomu, jak byl proveden v nedávno vydaném Halo Infinite. Tedy otevřený svět s možností volného průzkumu zkombinovaný s některými lineárnějšími misemi. Zda by to mohlo fungovat, nebo ne, ukáže čas.

Druhá a poslední menší informace, která padla, je fakt, že má jít o „více stealthy [zaměřenou na kradmý postup] Assassin's Creed“.

Je otázka, co si pod tím máme představit, ale je dost možné, že se navzdory volání fanoušků nový Splinter Cell nevyhne takzvané „ubifikaci“ a hra se bude hodně zaměřovat na otevřený svět a spoustu aktivit. Určitě by to mohlo fungovat, podívat se můžeme například na Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, které se taky přesunulo do otevřeného světa.

Uvidíme ale, až k oznámení skutečně dojde. Z dřívějších zpráv je tu šance, byť ne velká, že dojde k oznámení už příští rok.