Vývojářské studio Nekki představilo akční hru SPINE. V prvním gameplay traileru je nám představen futuristický kyberpunkový svět, přestřelky na blízko, efektní bojový systém, akční zážitek jako z filmu a živá estetika graffiti.

„Postavte se tyranskému systému a staňte se hrdinou v kyberpunkovém světě ovládaném umělou inteligenci,“ hlásí tisková zpráva. Ta SPINE přirovnává k estetice filmů gun fu.

Těšit se máme na příběhově bohatou akci pro jednoho hráče, v níž se ujmeme role rebelující pouliční umělkyně Redline, kterou doprovází její vnímající bojový implantát Spine. Spolu se postaví autokratickému režimu umělé inteligence Tensor Corporation a zároveň se naučí důvěřovat jeden druhému.

Zlepšováním vztahu se Spine budeme posilovat Redlininy reflexy a osvojovat si úžasná komba s jedinečnou kamerou a bojovou choreografií navrženou specialisty na akční filmy. Máme si připadat jako v akčním filmu.

SPINE je ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Studio Nekki dříve vytvářelo hry pro mobily, tak doufejme, že tenhle ambicióznější projekt vývojářům vyjde a po Sifu bude na světě další netradiční bojová hra.