Marvel’s Spider-Man Remastered má na PC skvělý start, na Steamu jde v pořadí o druhou hru od PlayStationu s největším počtem souběžně hrajících hráčů, hned po God of War (64 893 vs. 73 529). Ve Velké Británii si ale pavoučí muž vedl lépe než severský příběh Krata a jeho syna.

PC verze Marvel’s Spider-Man Remastered v UK zaznamenala v úvodním týdnu o 26 % vyšší prodeje než v případě PC verze God of War. Spider-Man se díky tomu stal čtvrtým nejúspěšnějším titulem v žebříčku počítačových her ve Velké Británii, lépe si vedly pouze hry Elden Ring, Total War: Warhammer 3 a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga.

Připomeňme, že tituly Horizon Zero Dawn, Days Gone a God of War na PC vydělaly 108,9 milionu dolarů. Podle nejnovějších údajů je nejoblíbenější hrou Horizon (2,3 milionu), následuje God of War (971 000) a Days Gone (852 000).

V příštích měsících se Sony chystá na PC vydat The Last of Us Part 1, Uncharted: Legacy of Thieves Collection a Spider-Man Miles Morales. Nadále se spekuluje o PC verzi Returnal.

Jak si vede Marvel's Spider-Man na PC oproti PlayStationu?

V USA ČERVENEC OVLÁDLA BOJOVKA MULTIVERSUS

Máme tady ještě údaje ze Spojených států amerických od NPD. Tady červenec ovládla arkádová bojovka MultiVersus, která překonala nadále hodně úspěšný Elden Ring od FromSoftware, jenž vyšel už v únoru letošního roku a celosvětově se ho prodalo téměř 17 milionů.

MultiVersus se stal nejprodávanějším titulem v červenci v USA, a to i když vezmeme v úvahu maloobchodní i digitální prodeje. To je působivé zejména s ohledem na to, že technicky je MultiVersus bezplatný titul, prodeje zajistil placený Founder's Pack.

Na třetím místě za červenec se nachází Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Následuje Xenoblade Chronicles 3, Call of Duty: Vanguard, MLB: The Show 22, Mario Kart 8 Deluxe, Digimon Survive, Minecraft a F1 22.

Eden Ring nadále zůstává nejprodávanější hrou roku 2022 v USA. Pak je Lego Star Wars: The Skywalker Saga a Pokemon Legends: Arceus, u něhož se nepočítají digitální verze.