Nejmocnější hrdinové Země se mohou těšit na pomoc od přátelského souseda Spider-Mana, který do akční adventury Marvel’s Avengers zavítá v příštím roce a doplní hratelné postavy jako Ms. Marvel, Iron Man, Thor, Hulk a Black Widow.

Už nějakou dobu víme, že se Marvel’s Avengers budou postupně rozrůstat o nové příběhové mise, hratelné postavy a další obsah - například raid mise. Prvním novým hrdinou bude Hawkeye, což jsme se dozvěděli minulý týden. Zprávy o Spider-Manovi se objevily o víkendu od jednoho neznámého zahraničního obchodu, který zmiňoval PlayStation exkluzivitu, ale nikdo jim nepřikládal moc velkou váhu. Zejména z důvodu, že obchod měl uvedené špatné datum vydání hry a posléze se omluvil, že šlo o chybu.

Dnes k večeru ale Sony dohodu se Square Enix oficiálně oznámila a s ní i Spider-Mana. Ten bude součástí PS4 a PS5 verzí Marvel’s Avengers. Do hry se dostane zdarma na začátku roku 2021, ale bohužel nevíme, jak bude vypadat. Tvůrci série Tomb Raider ze studia Crystal Dynamics akorát tvrdí, že se budou držet standardu designu, který stanovil Steve Ditko a rozšířil John Romita Sr. Odkazy těchto dvou máme u Spider-Mana v Marvel’s Avengers vidět.

Pavoučí muž by měl v Marvel’s Avengers bojovat a pohybovat se stejně jako v komiksech, bez ohledu na to, ve kterých War Zones (Válečných zónách) se nachází. Chybět nebude ani možnost si Spider-Mana přizpůsobovat stejně jako ostatní hrdiny hry, včetně jedinečných stromů dovednosti pro vylepšení možností. K dispozici má být impozantní sada ikonických schopností a útoků, přičemž hráči rozhodnou o tom, které gadgety a dovednosti chtějí upgradovat.

Spider-Man se v Marvel’s Avengers objeví společně s novou událostí složenou z řady jedinečných výzev, ve kterých si pavoučího muže vyzkoušíte a otestujete jeho schopnosti. Dá se předpokládat, že Spider-Man bude mít i nějakou příběhovou linku.

Pokud se ptáte, zda by se někdy Spider-Man mohl objevit v PC a Xbox verzích Marvel’s Avengers, tak to záleží na Sony, která má na tuto postavu práva. Osobně tento tah neočekávám.

Připomeňme, že Spider-Man se do videoherního světa po pauze vrátil v roce 2018 v exkluzivním PS4 titulu od Insomniac Games a stal se nejprodávanější PlayStation 4 exkluzivitou všech dob. Na konec letošního roku stejné studio chystá Marvel's Spider-Man: Miles Morales pro PS5.

Marvel’s Avengers vyjdou 4. 9. 2020 na PS4 a dorazí také na PS5. Hra bude k dispozici i na PC, Xboxu One a Xboxu Series X. Ve všech verzích budou české titulky.

HARMONOGRAM VÍKENDOVÉ BETY MARVEL’S AVENGERS

  • Od 7. 8. - uzavřená beta pro majitele PS4, kteří si hru předobjednali
  • Od 14. 8. - veřejná beta na PS4 a uzavřená na PC a Xboxu One pro pre-order
  • Od 21. 8. - veřejná beta na PC, PS4 a Xboxu One