Na dnešní večer byla naplánována nová prezentace War Table pro Marvel's Avengers, která slibovala zejména informace o chystané betě. Ta je rozdělena na tři víkendové etapy a postupně se do ní dostanou všichni hráči, včetně těch, co si tuhle akční adventuru nepředobjednali. Dobrou zprávou je, že nepůjde pouze o jednu misi. Místo toho bude beta prezentovat různé styly hry a ukáže její rozdílnou náplň. To je myslím vhodný způsob, jak na Marvel's Avengers hráče nalákat.

Úvod bety je ve znamení prologu. Vyzkoušíte si sekvenci na mostě Golden Gate Bridge, kterou jsme mohli vidět už v minulém roce. Tahle část hry má zhruba 25 minut a seznámí vás se základy herní náplně a různorodým stylem jednotlivých hrdinů.

Jakmile úkol dokončíte, odemknou se další dvě příběhové mise pro jednoho hráče. V nich budete hrát za Hulka a Ms. Marvel (Kamala Khan, která v příběhu má za cíl sjednotit Avengery). V obou případech se můžete těšit na otevřené a velké prostory s možností je svobodně prozkoumat. Zavítáte také do podzemí a menších komplexů. První mise se odehrává v Pacific Northwest, což je poslední známé umístění JARVIS, zatímco v druhé hrdinové cestují do Ruska, aby odhalili tajemství SHIELDU, které se skrývá hluboko pod zemí. Jedna z misí zahrne také boj s bossem.

Pak se vám odemkne kooperace až pro čtyři hráče se čtyřmi hrdiny s jedinečnými schopnostmi. Těšit se můžete na Iron Mana, Hulka, Black Widow a Ms. Marvel. Chybí tedy Thor a Kapitán Amerika, ale ti budou alespoň v prologu. Pokud neseženete další tři hráče, může chybějící zastoupit umělá inteligence.

Kooperace zahrne tři typy misí: HARM Rooms, Warzones a Dropzones. V závislosti na aktivitě vám mohou zabrat deset minut až dvě hodiny. HARM Rooms jsou holografické tréninkové arény, ve kterých musíte přežít výzvy založené na vlnách nepřátel. V betě budou tři stádia, v nichž eskaluje obtížnost.

Warzones jsou válečné zóny. K vyzkoušení jich bude pět a budete v nich čelit robotickým i lidským nepřátelům. V blíže nepopsaných oblastech najdete truhly s pokladem, abyste získali lepší vybavení a sběratelské předměty, například komiksy.

Menší verzí Warzones jsou Dropzones. Obvykle jsou složeny z kratších a cílenějších typů misí. Bohužel nevíme, jakou část si budeme moci konkrétně vyzkoušet.

Během toho všeho se seznámíte se systémem vývoje postav, jenž je založen na odemykání úrovní.

HARMONOGRAM VÍKENDOVÉ BETY

  • Od 7. 8. - uzavřená beta pro majitele PS4, kteří si hru předobjednali
  • Od 14. 8. - veřejná beta na PS4 a uzavřená na PC a Xboxu One pro pre-order
  • Od 21. 8. - veřejná beta na PC, PS4 a Xboxu One
Přečtěte si také: Marvel's Avengers se předvedli v trailerech, ukázali gameplay, kooperaci i hlavního padoucha

PRVNÍM NOVÝM HRDINOU JE HAWKEYE

Už dříve jsme byli ujištěni, že hra se bude postupně rozšiřovat o nový obsah, včetně dalších hratelných hrdinů. Od dnešního dne víme, že prvním novým hrdinou bude Hawkeye. Ten sebou do Marvel's Avengers přinese celou řadu nových příběhových misí, které budou, narozdíl od původní kampaně, hratelné samostatně nebo v kooperaci.

V následujících měsících vývojáři odhalí další obsah, jenž do hry chtějí postupně přidat.

Za Marvel's Avengers stojí tvůrci série Tomb Raider z britského studia Crystal Dynamics a plná verze vyjde 4. 9. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky. Později bude titul bezplatně vylepšen pro PS5 a Xbox Series X.