Dva roky se fanoušci pídí po detailu, zda se hry Wolverine a Spider-Man od Insomniac Games odehrávající ve stejném vesmíru. Dokonce kvůli tomu prolézali křížem krážem prvního Spider-Mana, spin-off s Milesem Moralesem i nedávno vydaného Spider-Mana 2. Nikde ale nenarazili na nic, co by jim dalo jasnou odpověď. Tu až nyní přináší kreativní ředitel Spider-Mana 2 Bryan Intihar.

Nebudu vás napínat. Spider-Man i Wolverine od studia Insomniac Games sdílejí stejnou Zemi 1048. Intihar to potvrdil v rozhovoru pro Kinda Funny. A to navzdory tomu, že ve hrách s pavoučím mužem nejsou viditelné easter eggy na Wolverina. Místo nich můžeme najít spoustu odkazů na jiné hrdiny, v New Yorku je Avengers Tower, Sanctum Sanctorum nebo Wakandan Embassy. K tomuto rozhodnutí došlo, aby se vývojový tým plně soustředil na pavouky a jejích příběhy. Možná se ale easter eggy na Spider-Mana objeví v Marvel's Wolverine. Stejně tak je možné, že se v budoucnu nakonec cesty tří hrdinů zkříží.

O Marvel's Wolverine toho bohužel moc nevíme. Jisté je, že půjde o akční adventuru, která bude temnějšího a násilnějšího tónu tohoto mutanta od Marvelu. Neoficiální informace zmiňovaly lineárnější zážitek s většími oblastmi k prozkoumání, tedy styl posledních dvou dílů God of War.

Příznivci Marvelu a her od Insomniac Games mezitím přemýšlejí nad dalšími zajímavostmi. Svůj spin-off by klidně mohl dostat Venom. Takovou možnost nezavrhl senior narativní ředitel Jon Paquette. Podle něj vše záleží na hráčích, kterým chtějí ve studiu nadále naslouchat. Easter eggy a nepřímé odkazy zase naznačují, že součástí příběhu Spider-Mana je Daredevilovo alter ego Matt Murdock. Stejně tak jeho partner Foggy Nelson.

V jedničce Spider-Mana hráči na budově Hell's Kitchen našli nenápadný odkaz na právnickou firmu této dvojice. Ve dvojce je však deska s názvem firmy Nelson and Murdock Attorneys at Law zbavena veškerého textu. Co v obou hrách zůstalo, tak je informace na dveřích o nuceném vystěhování. Každopádně to vypadá, že dvojice se ve dvojce přestěhovala.

Když se na chybějící easter egg zeptali redaktoři IGN, tak jim Intihar pogratuloval k dobrému nálezu a vzkázal všem, že mají zůstat ve střehu. Tak uvidíme, v komiksech se Spider-Man a Daredevil nejednou potkali, ať už jako spojenci, nebo jako nepřátele. Tak proč by k tomu nemohlo dojít ve hře.

Marvel's Wolverine je ve vývoji pro PlayStation 5. Datum vydání není stanoveno. Spekulovalo se o podzimu 2024. Čas by mohl zkrátit menší spin-off. Co říkáte?

Pokud vás zajímá, jak je to s jednotlivými verzemi Země, tak pro vás na Nerdfixu máme komplexní téma zaměřené na Spider-Many. Jich je stejně jako vesmírů.