Dobrodružství Milese Moralese ve spin-offu prvního Spider-Mana dopadlo dobře a překlenulo čekání na plnohodnotné pokračování, které dnes vychází na PlayStation 5 s českými titulky. V něm je důraz kladen na Venoma a jeho symbionta, který ovládne Petera Parkera. Možná se v budoucnu dočkáme překvapivé odbočky.

Spin-off druhého Spider-Mana by se mohl zaměřit právě na Venoma. Senior narativní ředitel Jon Paquette doufá, že Spider-Man 2 přinese hráčům nejlepší možný příběh s Venomem. V budoucnu by mohl zajít ještě dál. Vše ale záleží na fanoušcích, kterým chtějí ve studiu Insomniac Games nadále naslouchat. Nad názory a přáním hráčů budou přemýšlet po dovolené, kterou si teď dopřejí.

Bohatá historie Venoma v komiksech byla velkou inspirací při vývoji Spider-Mana 2. „Vzpomínám si, jak jsem jako dítě seděl u kamaráda v pokoji, četl komiks Secret Wars a viděl zrod černého kostýmu,“ vzpomíná Paquette s tím, že potom dali s týmem vše dohromady.

Nezapomínejme, že druhý tým Insomniac Games pracuje na akční adventuře s Wolverinem v hlavní roli. Ta by údajně mohla vyjít už na podzim příštího roku, opět na PS5. Tým kolem Spider-Mana bude dnes vycházející titul podporovat, potvrzena je aktualizace, která přinese New Game Plus a možnost opakovat mise. Rozšíření příběhu bych neočekával.

O Marvel's Spider-Man 2 jsme v recenzi napsali/řekli: Marvel's Spider-Man 2 přináší to, co jsme milovali na prvním díle. Příběh nabízí velkolepé vypravování plné známých tváří a společně tak vytvářejí ten nejlepší videoherní příběh o pavoučím hrdinovi. Soubojový systém je skvělý a schopnostmi mu dodávají zábavný šmrnc.