Příští týden tomu bude již osm měsíců od vydání jednoho z horkých kandidátů na hru letošního roku, Elden Ringu. Ten se od svého vydání dočkal řady aktualizací, které opravovaly chyby, přidávaly některé možnosti a dělaly různé úpravy. Vyloženě nový obsah ale až na jednu nebo dvě malinké výjimky nepřišel.

Spousta lidí tak dychtivě očekává velké DLC, které by přesně tohle nabídlo. Pro studio FromSoftware by to nebyla žádná výjimka, ale absence Season Passu, který se objevil například u Dark Souls 3, nechává některé hráče na vážkách. Vypadá to ale, že něco přece jenom přijde.

V rámci nového patche se totiž v souborech hry objevily nové reference právě na DLC. Konkrétně jde o nové mapy (čtěte lokace); jedna s interním očíslováním m20, které odpovídá tzv. Legacy Dungeonům (což znamená spíše lineárnější části jako byl Stormveil Castle nebo akademie Raya Lucaria), a druhá s očíslováním m45, což by měla být zcela nová lokace v rámci otevřeného světa.

Z dalších náznaků tu máme třeba nové vlasy, které jsou v datech přímo označeny jako „DLC vlasy“, nové nebo upravené soubory, které se týkají uzavřených koloseí po mapě, u nichž se dříve spekulovalo, že by měla fungovat jako arény, a pár dalších malinkých změn.

Stejně tak byly přidány čtyři parametry pro čtveřici textů, které odpovídají čtyřem odstraněným textům v první aktualizaci, jež hlásily výhru, prohru nebo remízu, což dále podporuje to, že bychom se mohli brzy dočkat arénových zápasů.

Tak uvidíme, co se z toho nakonec vyklube.