V březnu roku 2017 jsme si mohli všichni zahrát battle royale pecku jménem Playerunknown's Battlegrounds. V tu dobu to byla jedna z nejhranějších her, pravděpodobně díky popularitě u streamerů a především e-sport hráčů. V červenci téhož roku vyšla ale hra Fortnite, avšak pouze s tower defense módem „Save the World“. V září společnost Epic vytvořila battle royale mód, který je dokonce zdarma, a to pro všechny.

Bluehole Studio (PUBG Corporation) proto v lednu letošního roku podala v Soulu trestní oznámení proti Epic Games Korea za údajné porušení autorských práv. Obě hry totiž mají podobný základ, a to velký počet hráčů bojující na postupně zmenšující se ploše. Korejská firma dále uvádí, že je politování hodné, jak se Epic Games zachoval i přes to, že s Bluehole Studio úzce spolupracoval.

Sice nejsem soudce, ale battle royale mód jsem hrál už ve více hrách, například i v Minecraftu jsem se s tím jednou setkal. Dokonce existuje i poměrně zajímavá hra ARC: Survial of the Fittest. Co si myslíte vy? Je to oprávněná žaloba, či nikoliv? Dále se můžete podívat na naší recenzi hry PPLAYUNKOWN'S BATTLEGROUNDS, nebo zhlédnout naše liveplaye z battle royale módu ve Fortnite.