Po osmi dlouhých letech konečně dorazil všemi očekáváný Cyberpunk 2077. CD Projekt RED si bohužel nepohlídal kvalitu a jejich nejnovější titul se neobešel bez chyb. A že je těch chyb požehnaně! Na PC můžete patřit mezi ty vyvolené, kteří si užívají krásy Night City bez větších problémů, především po nejnovější aktualizace 1.04, která vyšla o víkendu, pokud ale patříte k hráčům hrajících na staré generace konzolí, po výkonnostní stránce hru asi moc chválit nebudete.

Na PS4 a Xboxu One to opravdu není žádná sláva. Cyberpunk 2077 padá, po grafické stránce vypadá jako byste hráli hru z let minulých, nedokáže si udržet stabilní počet snímků za sekundu a do toho všeho je ještě plný různých bugů a glitchů. Prostě nic, co byste očekávali od nového titulu. Spousta hráčů je s tímto stavem nespokojená a začala podnikat různé kroky. Někteří vyčkávají a doufají, že CD Projekt RED vše brzy vyřeší a jiní se snaží hru vrátit a získat zpět své peníze. 

Pokud pravidelně hrajete na konzoli PS4 a nakupujete v oficiálním PS Storu, víte, že jakmile si hru koupíte a odehrajete v ní pár hodin, vrátit ji je téměř nemožné. Podle všeho se ale v Sony rozhodli udělat pár výjimek a prosby hráčů o vrácení peněz v některých případech vyslyšet. Na serveru Reddit se ohledně tohoto tématu začalo tvořit nové vlákno, kde hráči zmiňují své úspěchy a neúspěchy s vracením Cyberpunku 2077.

Jeden uživatel se zmínil, že čekal, než se mu někdo ohledně jeho žádosti ozve téměř věčnost, když ale došlo na lámání chleba, všechno bylo vyřízeno rychle a bez větších problémů. K tomu všemu zástupce podpory, se kterým mluvil, naznačil, že Sony podala na CD Projekt RED obchodní stížnost kvůli veškerým telefonátům, které se ohledně hry na podporu dostávají.

Některým hráčům se povedlo dostat své peníze zpět i poté, co byla jejich žádost zamítnuta Chatbotem. Sice jim to zabralo nějaký ten čas, ale poté, co se zmínili o tom, že hra padá, což jim znemožňuje dostat se někam dál, byla jejich žádost schválena. Za zmínku také stojí, že v pozdější fázi se do vlákna na Redditu připojili i hráči ze Steamu a Xboxu, kterým bylo v jejich žádostech o vrácení peněz také vyhověno.

Ne všichni ale měli takové štěstí a stejně jako se dají najít lidé, kterým bylo vyhověno, najdeme i takové, kteří se vrácení peněz nedočkali. Těm v tomhle případě nezbývá nic jiného, než se o vrácení hry pokusit znovu nebo počkat až bude Cyberpunk 2077 v lepším stavu.

Cyberpunk 2077 v tuhle chvíli sice neběží zrovna nejlépe, ale CD Projekt RED je studio, u kterého věřím, že vše dají co nejdříve do pořádku. Otázkou je, jak si poradí s konzolovou verzí hry, jelikož ta je zaručeně největším problémem. Hotfix 1.04 sice něco opravil, hra alespoň už nepadá, ale pořád je na čem pracovat, například na stabilních snímcích za sekundu, které by to opravdu chtělo.

I přes tohle všechno Cyberpunk 2077 vstupuje na scénu ve velkém. Povedlo se mu jakožto první singleplayerové hře získat milion aktivních hráčů na Steamu v jednu dobu. Navíc si hra na sebe zvládla vydělat hned v den vydání, především díky předobjednávkám. Cyberpunk 2077 si ještě před vydáním pořídilo 8 milionů hráčů. To je impozantní číslo. Na druhou stranu věřím, že dost z nich si v tuhle chvíli asi říká, proč radši s koupí nepočkali.