Společnost Sony se nezúčastní veletrhu Gamescom 2023, který se bude konat koncem srpna v německém Kolíně nad Rýnem.

Nemůžeme očekávat, že se na tomto každoročním veletrhu dočkáme nových informací o připravovaných hrách od PlayStation Studios. Ať už je to Marvel's Spider-Man 2 nebo nějaké, které ještě nebyly ukázány.

Sony se na Gamescomu neobjevila ani loni. Naposledy se účastnila ročníku 2019. Někteří insideři se divili, proč Sony na květnové PlayStation Showcase neukázala více připravovaných titulů. Hráči se obávají, že firma nemá co ukázat. S tím ale insideři nesouhlasí. Možná tak Sony jen zvolila jinou formu propagace; pravděpodobně přenosy State of Play.

Organizátoři prozradili, že do poloviny března se na Gamescom přihlásilo o 10 % více společností než před rokem stejnou dobou. Jednou z nich je Nintendo, které bylo přítomno naposled v roce 2019, kdy ukazovalo hry, co vyjdou zejména do konce roku.

Gamescom 2023 se koná od 23. do 27. 8. Už dříve bylo potvrzeno, že nás opět čeká zahajovací večírek se spoustou novinek a oznámení. 22. večer ho bude moderovat Geoff Keighley. Ten vytváří také Summer Game Fest.