Máme tady první update do survival hry Sons of the Forest a fyzikálno-vesmírneho simulátoru Kerbal Space Program 2. Obě hry jsou v předběžném přístupu a další obsah bude přicházet postupně.

Nová aktualizace do Sons of The Forest přidává spoustu nových funkcí a opravuje také mnoho chyb.

Hra byla nedávno uvedena do předběžného přístupu a není tak ještě v dokonalém stavu. V současné chvíli obsahuje spoustu glitchů a nemusí tak zprostředkovat nejlepší zážitek. Endnight Games však pracují rychle a přidávají velké, ale i malé funkce, snaží se hru lépe vybalancovat a celkově vylepšit. Jednou z největších novinek je rogalo, které nám, stejně jako v předchozím The Forest, usnadní pohyb po krajině.

Do hry byl také přidán dalekohled, který vám pomůže odhalit vaše nepřátelé již z dálky. Nově na vás mohou kanibalové zaútočit skokem ze stromu, což je opět něco, co bylo již součástí původního The Forest. Přibylo několik nových příběhových částí a do jeskyně s jídlem na vás nově čeká souboj s bossem, který může být pro mnohé výzvou.

Velkou zajímavostí je NPC zvaný Kelvin, který si získal srdce hráčů za velmi krátkou chvíli. Hráči si jej oblíbili, protože je to tak trochu trouba, který občas udělá něco jiného, než po něm chcete, ale stále je na něm vidět, že to nemyslel špatně. Vývojáři přidali Kelvinovi pár jednotek pozornosti a již by se tak nemělo stávat, že začne kácet stromy, které souvisí se stavbou. Pokud se vám tak v minulosti stalo, že jste Kelvinovi nařídili získat dříví, již by vám neměl pokácet strom, na kterém drží vaše základna, jen proto, aby splnil úkol a donesl vám svou kládu za každou cenu.

Seznam všech změn naleznete na Steamu.

Zahráli jsme si Sons of the Forest

Dříve slíbený patch pro Kerbal Space Program 2 zaměřující se hlavně na zlepšení výkonu a odstranění chyb by měl dorazit 16. 3., tedy ve čtvrtek.

Kromě chystaných oprav se vývojářům podařilo do updatu „propašovat“ několik dalších vylepšení, mezi které patří poměrně významná optimalizace toků zdrojů a tzv. „Kraken Drive“ chyby, která způsobovala šílený zpětný tah, když byla tryska motoru zablokována.

Podle Natea Simpsona oddělení Q&A důkladně testuje nové sestavení a pokud neodhalí žádné chyby, měli by stihnout slibované datum vydání včas.

Tým Kerbal Spacem Programu 2 mezitím odhalili roadmapu, podle které budou do hry dále přidávány další funkce, které v prvním díle chyběli. Mezi ně patří například multiplayer a kolonie, jak uvádí obrázek níže.

Hrajete Sons of the Forest, nebo Kerbal Space program 2 a potěšili vás zmíněné novinky? Dejte nám vědět do diskuze.