Příznivci Šmoulů se 26. 10. letošního roku na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Nintendu Switch mohou těšit na nové dobrodružství.

Šmoulové se do videoherní světa vracejí ve 3D dobrodružné plošinovce The Smurfs - Mission Vileaf od studia Osome, které vytvořilo také Asterix & Obelix XXL Romastered a Asterix & Obelix XXL 3 - The Crystal Menhir.

Hra The Smurfs - Mission Vileaf láká na nové dobrodružství. Zlý čaroděj Gargamel objevil ve své temné laboratoři recept na vytvoření rostliny zvané Vileaf, která produkuje semínka Viletrap. Ta dokážou nalákat šmouly a rostlina je poté uvězní ve svých pastech. Aby toho nebylo málo, tak rostlina je nebezpečná také pro les, protože je vysoce toxická.

Přečtěte si také: Asterix & Obelix : Slap Them All! konečně působí jako hra věrná předloze

Aby se s touto hrozbou vypořádal, potřebuje Taťka Šmoula od dalších šmoulů, aby mu pomohli najít ingredience potřebné k výrobě protilátky, která by byla dostatečně silná na to, aby Vileafa jednou provždy zničila a uzdravila rostliny postižené touto kletbou. Tým šmoulů, který tvoří Šmoulinka, Silák, Koumák a Mlsoun, se vydává na cestu.

Na hráče čeká veselé dobrodružství, kdy tyto 4 postavy budou hratelné. Naši hrdinové se při pátrání spolehnou na užitečné pomůcky, šmoulí nástroje a revoluční vynálezy, které jim pomohou zbavit se nepřátel, na které narazí. Se šmouly budete skákat, plachtit, potápět se a dělat mnoho dalších věcí, abyste prošli 5 různých světů a zachránili své kamarády.

Zatím si prohlédněte artwork a první obrázky. Trailer bude zveřejněn později.