Dlouho očekávané pokračování Life is Strange se odehrává několik let po událostech prvního dílu. Z hlavní hrdinky Max Caulfield je nyní studentka Caledonské univerzity ve Vermontu, kde si najde nové přátele. Jedním z nich je Safiy Llewellyn-Fayyad, známé jako Safi.

Právě o Safi je nový trailer. Zjišťujeme, že bude hrát důležitou roli v životě Max. Poetická a společenská Safi se touží stát básnířkou. Mezitím pomáhá Max se otevřít. Příběh však nabere tragický směr, když je jedné noci Safi záhadně zavražděna. Nejsou stopy, vražedná zbraň ani svědci.

Traumatická událost způsobí, že se v Max znovu probudí její schopnosti manipulace s časem. Je odhodlaná svou kamarádku zachránit a chce vrátit čas, aby vraždě zabránila. Něco se však zvrtne a Max místo toho skončí v paralelní časové linii. V té je Safi naživu, ale stále v nebezpečí, protože vrah je stále někde mezi nimi. Max musí rozluštit záhadu a zorientovat se ve složitosti obou časových linií.

Zajímavým detailem je, že Safi je dcerou rektorky Caledonské univerzity Yasmin. Každopádně, očekávat máme poutavý a emotivní příběh obohacený o nové herní nápady.

Life is Strange: Double Exposure vyjde 29. 10. tohoto roku na PC, Xbox Series X/S a PS5. Později se objeví i verze pro Nintendo Switch. Hra je kritizována za předběžný přístup. Majitelé Deluxe Edition si mohou první dvě kapitoly zahrát o dva týdny dříve. Ostatní se bojí spoilerů, které se mohou objevit na internetu.