Po necelých pěti měsících se připomíná slovenské studio Centurion Developments se svou variací na XCOM. Forgotten but Unbroken je tahová strategie zasazena do druhé světové války, velet budete vlastní odbojové skupině. Hru si dnes v rámci Steam Next Festu budete moci vyzkoušet v nové demoverzi.

Demo nabídne k vyzkoušení některé nové mapy a zahrne nové herní prvky a mechaniky, které mají významným způsobem ovlivňovat a měnit hratelnost. Oproti posledními bezplatnému playtestu mají mít hráči zcela nový herní zážitek.

Část z toho ukazuje dvouminutový gameplay trailer. Vidíme výměnu vybavení vojáka, novou mapu, boj zblízka, využívání prostředí a vyvýšených míst, výbuchy a používání min. V neposlední řadě dojde na základnu a vše doprovází český dabing, včetně hlasu Petra Rychlého.

Začátkem letošního roku se na vývoj Forgotten but Unbroken na Kickstarteru nepodařilo vybrat 80 tisíc eur. Hráči přispěli částkou 31 205 eur, což vývojáře neodradilo. Rozjeli prodej hry ve vývoji a doprovodného oblečení na oficiálních stránkách.

„Hlavním cílem této kampaně bylo, abychom mohli zůstat nezávislí. Takže toho nebudeme schopni a ztratíme nezávislost. A je také možné, že se vývoj hry prodlouží, protože nemůžeme rozšířit náš tým, jak jsme chtěli. Ale hlavu vzhůru! Ve vývoji budeme pokračovat, protože je to naše vášeň a děláme to z celého srdce. Ve skutečnosti přidáváme spoustu funkcí, jak jsme zmiňovali,“ hlásali v květnu tohoto roku.

Zatím si přečtěte, případně se podívejte na naše dojmy.