Společnost Sony oznámila novou prezentaci. Nejde ale o očekávanou PlayStation Showcase, nýbrž o Beyond the Boundaries, kde generální ředitel Kenichiro Yoshida a finanční ředitel Hiroki Totoki nastíní plány celé firmy.

Podle Toma Warrena z The Verge bude Beyond the Boundaries zejména finanční konferencí, kde mají zaznít důležité informace o budoucnosti a strategii Sony. Pravděpodobně také strategie kolem PlayStationu. Pravdu se dozvíme ve čtvrtek 23. 5. v brzkých ranních hodinách středoevropského času.

Prezentace bude mít 90 minut. Analytik Daniel Ahmad očekává další firemní prezentaci 30. května. Ta se má věnovat výhradně značce PlayStation a její strategii. Ani tohle ale nemá být PlayStation Showcase. I když akce pro veřejnost může proběhnout o den později. Stejně to Sony udělala loni.

V úterý tohoto týdne Sony oznámila nástupce Jima Ryana. Videoherní divizi budou od 1. června 2024 řídit dva šéfové. Hideaki Nishino bude dohlížet na hardwarovou a technologickou část, zatímco Hermen Hulst jako vedoucí PlayStation Studios bude mít na starost hry a jejich přenesení do filmového a seriálového světa.

Později se Hiroki Totoki postavil před akcionáře, kde novou strategii mírně nastínil. Podle všeho se má PlayStation odklonit od své dosavadní strategie a inspiruje se u konkurenčního Microsoftu. Sony si dala za cíl zvýšit zisky divize PlayStationu tím, že se zaměří na množství času, který uživatele věnují hraní v ekosystému PS5.