Před vydáním Life is Strange: Double Exposure přináší Square Enix téměř dvouminutový trailer, který je shrnutím příběhu Max Caulfield. Zajímavostí je, že si budete moci vybrat, který ze dvou konců Life is Strange je kanonický.

Life is Strange: Double Exposure začíná o několik let později. Hlavní hrdinka je na prestižní Caledon University. Život se jí změní poté, co ve sněhu najde mrtvou kamarádku Safi. Aby ji zachránila, pokusí se vrátit čas.

Schopnost už léta nepoužila a bude to mít následky. Místo návratu času otevře cestu do paralelní časové linie, kde je Safi stále naživu a stále v nebezpečí. Max si uvědomuje, že vrah brzy udeří znovu – tentokrát v obou verzích reality. Musí udělat vše, co je v jejích silách, aby vrahovi zabránila ve spáchání jeho zločinu a zároveň se vyhnula neúnavnému detektivovi, který je jí v patách.

Life is Strange: Double Exposure vyjde 29. 10. tohoto roku na PC, Xbox Series X/S a PS5. Později se objeví i verze pro Nintendo Switch. Hra je kritizována za předběžný přístup. Majitelé Deluxe Edition si mohou první dvě kapitoly zahrát o dva týdny dříve. Ostatní se bojí spoilerů, které se mohou objevit na internetu.