Aby příběhové RPG zaujmulo, musí hráčům přirůst k srdci hlavní postava. V případě hry Banishers: Ghosts of New Eden při hraní prožijeme cestu plnou lásky, strachu i naděje z pohledu dvou hrdinů. S Redem a Anteou nás seznamují jejich dabéři Russ Bain a Amaka Okafor v nových videích.

Red a Antea jsou milenci, kteří prožívají odloučení, které nikdo z nás nechce v životě zažít. Z herního pohledu jsou odlišní. Red je voják, který se v boji nechá unést a jako drsňák si poradí dalo by se říct se vším. Naopak Antea se nenechá ovlivnit emocemi.

Red se stal zažehnávačem díky špatnému svědomí. Nekonečné evropské války skýtaly dobře placenou práci těm, kteří narukovali jako potulní žoldáci, a ještě víc těm, kteří neváhali ušpinit si ruce. Když Red odešel ze své vlasti, stal se jedním z těchto mužů, kteří vykonávali pokoutné činy a plnili morálně pochybné rozkazy. Přepadával prchající vojáky, popravoval nevinné civilisty a dopouštěl se i horších věcí.

Red, kterého pronásledují duchové těch, jež zavraždil, se propadl do močálu sebenenávisti. Pln odhodlání pochopit překážky před sebou začal zkoumat a dozvěděl se o existenci mystického umění zažehnávačů. Lidé kolem něj ho začali podezírat kvůli nadpozemským znalostem, a tak se z něj stal čím dál větší samotář, který je stále pronásledovaný.

Antea je slavná lovkyně duchů, narozená na Kubě. Nenávidí duchy víc než cokoliv jiného a zasvětila svůj život tomu, že osvobodí svět živých od potulných duší.

Anteina podezíravost vůči ostatním lidem (kromě Reda) má kořeny v její černobílé etice a přísné výchově. Učili ji, aby se především spoléhala sama na sebe, a v tomto názoru jí utvrdily vlastní zážitky plné předsudků. Díky své houževnatosti a schopnosti vystačit si s málem se z ní stala urputně nezávislá hrdá žena, ale zároveň i mistryně ve škatulkování světa kolem sebe do jednoduchých, pochopitelných přihrádek. Tento světonázor se jí zhroutí, když zemře a stane se z ní duch, jehož osud zcela spočívá v rukou někoho jiného.

Banishers: Ghosts of New Eden vyjde 13. 2. 2024 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Konzolové verze jsou dostupné i v krabičce s dárky. Tady ještě naše dojmy z hraní a rozhovor s vývojáři.