V letošním roce pro Xbox Series X/S a PC vyjde akční adventuru Senua’s Saga: Hellblade 2. Velká očekávání mají nejen hráči, ale i samotný Microsoft. Pokračování nesnadné cesty keltské válečnice se má zapsat do dějin.

Microsoft má u Senua’s Saga: Hellblade 2 očekávat průměrné hodnocení přes 90 %. Konkrétně jde o nízké devadesátky, což znamená mezi 90 a 93. Tvrdí to prominentní leaker NateTheHate, který si ale není jist, zda tohle číslo vychází čistě z interních recenzí, nebo zda Microsoft nechal posoudit hru vybranými novináři. Takové recenze jsou vcelku běžné a bývají velmi upřímné.

Senua’s Saga: Hellblade 2 připravuje studio Ninja Theory, které Microsoft koupil v roce 2018. Autoři se mohou spolehnout na podporu a v klidu připravit pokračování. Už Hellblade: Senua's Sacrifice z roku 2017 na Xboxu One dosáhlo průměrného skóre 88 bodů.

Druhý díl má být ve všech směrech lepší a zasáhnout hráče svou atmosférou. Sledovat budeme duševní zdraví hlavní hrdinky, jež bojuje proti duševním i fyzických démonů. Hra je zasazena na Island a čerpá ze severské mytologie. Kromě pohlcujícího zážitku máme očekávat propracovanější soubojový systém.