Mohou skončit dohady o tom, zda Senua's Saga Hellblade 2 bude mít českou lokalizaci. Dnes došlo k aktualizaci produktové stránky na Steamu, která nyní ukazuje české rozhraní a titulky. Dříve se o češtině spekulovalo, když byla tato aktualizace zaznamenaná v databázi Steamu. Až nyní je ale veřejně vidět.

Hellblade 2 celkově podporuje hodně jazyků, ovšem dabing má pouze v angličtině. Dle vyjádření vývojářů bylo tak rozhodnuto s ohledem na uměleckou stránku. Více dabingů by bylo obtížnější kvůli binaurálnímu zvuku, který je základem hry. Stejné to bylo u prvního dílu. Aby byly všechny verze dabingu na stejné úrovni, musely by se nahrávat ve studiu Ninja Theory.

Senua’s Saga: Hellblade 2 je pokračování trýznivé cesty keltské válečnice. S ní se vydáme na vikingský Island, kde musí přežít mýty a muka.

„Senua, která chce zachránit ty, kdo se stali obětí hrůz tyranie, musí překonat temnotu uvnitř i vně. Ponořte se do další kapitoly příběhu Senuy, který je propracovaným zážitkem vyprávěným prostřednictvím pohlcujících kinematografických scén, nádherně zpracované grafiky a podmanivého zvuku,“ láká oficiální popisek.

Jak víme z dřívějška, herní doba bude přibližně 7 až 8 hodin. Titul dorazí 21. května/máje letošního roku na PC a Xbox Series X/S. Bude dostupný také v Game Passu.