Studio Rare před vydáním PlayStation 5 verze chystá významné změny v Sea of Thieves. Podvodníci tohoto pirátského dobrodružství konečně pocítí hněv vývojářů. Brzy bude totiž nasazen Anti-Cheat od Epic Games. Ten se používá například ve Fortnite a Apex Legends.

Rare si od nového systému proti podvádění slibuje, že si poctiví hráči budou moci Sea of Thieves užít více bez otravných hráčů. Systém bude pravidelně vylepšován mimo plán klasických aktualizací hry, aby neustále blokoval nové metody podvádění. Někteří počítačoví hráči budou s výběrem Anti-Cheatu nespokojeni, protože běží v systémovém jádru.

Příjemnou novinkou je odstranění požadavků na aktivní předplatné při hraní o samotě. Ze Sea of Thieves si tak můžete udělat singleplayerovou hru, takže Game Pass Core v tomhle případě nebude potřeba. Vyžadováno by tedy nemělo být ani PlayStationu Plus. PS5 verze Sea of Thieves vyjde 30. dubna/apríla. Brzy se dozvíme podrobnosti o předobjednávkách.

Datum vydání aktualizace zatím nemá. 20. března/marce oslaví hra šesté výročí. V té době se očekává více obsahu, včetně už potvrzené akce se vzkazy v lahvích s mapami kořisti Athena's Fortune. Ty začne moře vyplavovat na pláže mezi 20. a 25. březnem/marcem. Pokud vykopete veškerou kořist a dokončíte 10 výprav, čeká na vás odměna Seaglass Rapier. V podobné době dojde na přehlídku chystaného obsahu pro dvanáctou, třináctou a čtrnáctou sezónu.