Tahle temná hororová adventura od studia Ebb Software nám o sobě pěkně dlouho nedala vědět. Avšak pokud je výsledkem našeho čekání nový gameplay, tak se to rozhodně vyplatilo. Jelikož pohled na famózní vizuál, inspirovaný prací H. R. Gigera, ve 4K na Xbox Series X, je fakt k nezaplacení.

Vizuál ale není tou jedinou zajímavou věcí. Samotné zasazení a herní funkce totiž zvládnou překvapit svou originalitou. Nacházíme se v jakémsi živoucím mechanickém labyrintu, který je plný nebezpečných a groteskně vypadajících stvoření. Ta k vám rozhodně nebudu přistupovat mírumilovně a v jejich přítomnosti nikdy nebudete v bezpečí.

Budete muset postupovat opatrně a promýšlet své kroky do posledních detailů, protože ve Scorn se každý náboj počítá. Dostanete k dispozici škálu organických zbraní, kde každá z nich přichází s unikátním využitím. Ve videu jsme mohli vidět v akci jakousi pistoli, poté brokovnici a granátomet. Za zmínění jistě stojí, že ani jedna z nich není zbraň sama o sobě. Jedná se o nástavce, které vždy upevníte na rukojeť, kterou máte neustále k dispozici.

Svět, do kterého se ve Scorn dostanete, je velice podivný. A především plný tajemství. Jste do něj nemilosrdně vhozeni bez jakékoliv nápovědy o jeho, či vašem původu. I když se vám na první pohled může zdát divný, je vám jasné, že se zde něco stalo. Na jednu stranu budete chtít tento skoro až snový svět opustit, ale nakonec stejně zvítězí zvědavost a touha přijít všemu na kloub, takže se pustíte do pořádného průzkumu.

Vaše pouť světem Scorn bude nelineární a jakou cestou se vydáte, bude čistě na vás. Ať už zvolíte jakýkoliv postup, bude jen na vás, jak se popasujete s příběhem a nástrahami dané lokace. Avšak pokud vynecháte něco důležitého, hra se nebude bát vás za to pořádně potrestat.

Skvělou zprávou je, že všechen příběh ve hře bude vyprávěn bez jakýchkoliv filmečků. To má více prohloubit atmosféru jako takovou. Čemuž také dopomáhá fyzika těla hlavní postavy a její pohyb. Ať už narazíte ve Scorn na cokoliv, můžete to uchopit do rukou. Žádné levitování předmětů ve vzduchu! Stejně tomu tak je s přístroji, které vám dávají munici, doplňují „lékárničku“, spouštějí výtah a podobně.

Scorn by podle všeho měl vyjít někdy v průběhu roku 2021. A bude se jednat o exkluzivní titul pro Xbox Series X/S a pro PC.