Chernobylite už je v předběžném přístupu něco přes rok a finální datum vydání se nám pomalu blíží. To je stanoveno na rok 2021, ale přesné datum neznáme. Místo toho přišlo studio The Farm s informacemi týkajících se verze pro konzole, a dokonce se zmínilo i o nové aktualizaci, která je v tuhle chvíli ve hře dostupná.

Společně s informací, že Chernobylite míří na jak starou, tak i na novou generaci konzolí, spatřil světlo světa i zbrusu nový trailer. Ten ukazuje novinky z právě přidané aktualizace a gameplay zachycený na konzoli. Verze pro dvě generace PlayStationu a Xboxu dostal na starost tým All in! Games.

Díky této spolupráci se Chernobylite dostane více do distribuce a dojde k profesionální lokalizaci do více jazyků, než bylo původně plánováno. Než k tomu dojde, můžete se pustit do předběžné verze na Steamu, do které právě dorazila aktualizace přidávající jednu z posledních várek obsahu. Jedná se o sedmý Mega Patch z plánovaných osmi.

Tenhle sedmý Mega Patch s sebou přináší dva zbrusu nové úkoly. V nich se ponoříte do příběhu Oliviera a Olgy. S nimi odhalíte další kousek příběhu plného tajemství, který Chernobylite v tuhle chvíli nabízí. Těšit se můžete také na dva nové levely. Kromě nich dorazí také nějaké ty lokace, jež doplní již stávající úrovně. Takže si určitě najděte čas na znovu projití některých z nich, ale buďte připraveni, že na jejich projití bude třeba vlastnit některou z nových hraček.

Hračkami myslím nové přírůstky do vašeho už tak rozsáhlého arzenálu. Vyzkoušet si budete moci Chernobylite Blaster nebo Anti-Chernobylite Burner. Poslední zmíněný vám zajistí přístup do právě zmiňovaných nových lokací. Nesmím zapomenout zmínit, že při vstupu do těchto lokací se můžete těšit na 40 nových situací, které vám můžou zpříjemnit či dost zruinovat den.

Svého zlepšení se dočkala umělá inteligence, která je teď mnohem chytřejší a jednotliví vojáci se budou chovat značně jinak, když budou hlídkovat nebo po vás pátrat. Bude třeba si dát pozor na Black Stalker, jelikož souboj s ním je v tuhle chvíli nebezpečnější než kdy předtím.

Přečtěte si také: Chernobylite: Porovnejte skutečná místa Černobylu s virtuálním protějškem

Chernobylite je možné si pořídit v předběžném přístupu na Steamu, kde si jej můžete koupit se slevou 30 %. Při svém plném vydání bude hra dostupná i na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.