Farm 51 zveřejnilo svoje plány pro úplné vydání jejich hororového titulu Chernobylite, který kombinuje volnou exploraci temného světa s náročným bojem v Černobylu a jeho okolí. Hra je však stále v předběžném přístupu, a proto vývojáři do hry přidávají nový obsah.

Hráči si konečně mohou užít dlouho očekávanou část hry – nejznámější stránky města Pripjať. Dostanete se do toho slavného města a navštívíte i zábavní park a jeho obrovské ruské kolo. Dále se podíváte na Leninovo náměstí a několik okolních budov. Nezapomeňte však, že místa jako Palác kultury Energetik nebo Hotel Polejí nejsou stejná jako dříve. Namísto opuštěných budov najdete tajemné, vědecké, vojenské zařízení.

Došlo také k přidání druhé části vyšetřování Tatyana. Čeká vás nový fraktální svět, který odhaluje některé minulé události a dává odpovědi na několik otázek a také velmi tajemná a důležitá mise pro vás a Igora. A když už jsme u těch misí, vývojáři do hry přidali čtyři nové úkoly související s Georgijem, Sashkem a Olgou. Potkáte některé nové postavy, ale rozloučíte se s ostatními. Nebo naopak. Je to všechno na vašem výběru. Červený les byl také naplněn několika novými událostmi. Kdo (nebo co) bude nalezen při průzkumu této části zóny?

Samozřejmě při průzkumu Červeného lesa nenaleznete nikoho jiného než již zmiňovanou novou postavu, drsnou dospívající ukrajinskou dívkou jménem Olga. Je to jedna z obyvatel „Vesnice“. Nebojí se nikoho a nenávidí NAR od doby, co byla svědkem jejich krutosti. Její cíl je prostý, ale těžko dosažitelný – chce všechny NAR z Černobylu vyhnat, nebo zabít. Tuto novou postavu můžete najmout na svou základnu a vysílat ji na mise. Také se od ní můžete naučit nové dovednosti.

Nyní se přesuneme spíše k techničtější části. Chernobylite nyní podporuje DirectX 12. Hráči, kteří vlastní kompatibilní grafické karty (zejména od AMD), ho mohou otestovat a zkontrolovat jejich vliv na vizuální výkon hry. To souvisí se spoluprací vývojářů právě s AMD, díky níž byly do hry přidány také FidelityFX funkce. Aktivace CAS by vám měla umožnit hrát s nižším rozlišením nebo nižším „měřítkem rozlišení“ při zachování velmi vysoké kvality obrazu. Také můžete zlepšit kvalitu hry, aniž by to mělo prakticky nějaký vliv na výkon. A pokud máte grafickou kartu od zeleného týmu nezoufejte, FidelityFX funguje na všech grafických kartách, bez ohledu na výrobce.

Nakonec bylo vylepšeno TON, věc související s lokalizací a UX, od uživatelského rozhraní po dialogy. Ne všechno funguje dokonale, ale pokrok je jasně viditelný. Byl přidán systém, který nahrazuje všechny chybějící hlasové stopy vhodně zpracovaným a přizpůsobeným syntetickým hlasem a jsou neustále zobrazována dialogová okna. To by mělo být optimálním řešením pro hráče, kteří nemluví rusky, ale používají ruský dabing pro větší ponoření do hry. Tento systém lze zapnout nebo vypnout v nabídce Options.

Nezapomeňte se podívat na trailer výše.

Chernobylite můžete ve verzi pro PC koupit na Steamu a GOG.com.