Už příští týden na počítače s českými titulky vyjde Company of Heroes 3 (na konzole PS5 a Xbox Series X/S později). U této příležitosti přichází téměř sedmiminutové video, ve kterém tři vývojáři hrají misi v Anziu z italské kampaně. Každý z nich řeší tuto misi jiným způsobem a jde o skvělou prezentaci toho, že očekávaná real-time strategie zasazena do druhé světové války nabízí různé možnosti, jak hrát.

„Jste agresivní riskantní velitel, defenzivní opěrný bod, nebo pečlivý velitel, který drtí vše, co klade odpor, a kombinuje obojí?“ ptají se tvůrci ze studia Relic a pouštějí se do ukázky.

„Na začátku mise budou hráči muset bránit předmostí před vlnami nepřátel, a to vše za neustálého ostřelování železničním dělem Anzio Annie,“ vysvětluje designér misí David Milne. Ten hraje za rotu britsko-indického dělostřelectva, využívá elitní jednotky Ghurkha k udržení linie, zatímco těžkým dělostřelectvem buší do nepřítele.

Herní designér Marco Fiore při ničení sil Osy vsadil na agresivní americké letectvo, které nepřítele převálcuje početní převahou. Fiore používá výsadkovou rotu, pro kterou je tato mise velice těžká, protože protiletadlové baterie vám brání v používání leteckých schopností. Naštěstí vývojář může využít své jedinečné jednotky v podobě průzkumníků a výsadkářů. Kouř znemožní nepřítele vidět jeho jednotky, které se dostanou k protiletadlové baterii a zničí ji. Potom už může využívat vše, co tahle rota nabízí.

Designérka Lisa Ngyuen zase zvolila britskou obrněnou rotu s možností povolat největší britské tanky, jako je například Churchill Black Prince. Ten má nejen skvělou palebnou sílu, ale také dokáže vytvořit rozsáhlou kouřovou clonu. Když to zkombinuje s pěchotou, tak jde o útok, kterému nepřítel bude těžko čelit.

Více o jednotlivých taktikách ve videu, které také obsahuje české titulky.