Na konzolích PlayStation a Xbox je Rust de facto nehratelný, ale na počítači se tomuto survivalu hodně daří. Vývojáři po červencové aktualizaci, jež přinesla podporu technologie DLSS od Nvidie, usilovně pracovali na dalších novinkách pro PC. Hráči se mohou těšit na ochlazení a přesun z pevniny na moře.

Rust bude ještě nebezpečnější. Na pevnině vás mohou zabít nepřátelští hráči, umělá inteligence a agresivní zvířata v podobě vlků nebo divočáků. Na moři nemohou chybět žraloci. Než se vydáte na moře, bude rozumné si vyrobit harpunu.

Dobrodružství ve chladné vodě se rozhodně vyplatí. Na dně naleznete podvodní laboratoře. Ty jsou procedurálně generované a na každém serveru budou vypadat odlišně. Očekává se, že v těchto stanicích budou pravděpodobně číhat nepřátelé ovládaní umělou inteligencí. Odměnou vám bude spousta kořisti.

Přečtěte si také: Svět survivalu Rust je krásnější díky nové aktualizaci

Abyste se do podvodních laboratoří bezpečně dostali, budou ve hře dva modely ponorek: jednomístná a pro dva cestující. Koupit si je můžete v rybářské vesnici za 200 a 300 šrotů. Ponorky jsou vybaveny torpédy, které lze použít proti podvodním cílům i člunům nad hladinou.

V neposlední řadě si můžete vzít prut u nejbližšího mola a v klidu rybařit. Na výběr budou různé druhy návnad pro chytání chyb. Své úlovky můžete sníst nebo prodat za šrot v rybářských vesnicích. Někteří mořští tvorové vám dokonce dají kořist, kterou museli spolknout, když plavali kolem.

Teď to nejdůležitější. Srpnová aktualizace vyšla včera. Jen pozor, zároveň došlo k restartu oficiálních herních serverů. Ideální příležitost začít znovu.