Líbila se vám atmosféra postapokalyptického světa PlayStation série The Last of Us a rádi byste se do ní ponořili s nutností se snažit přežít? Tak to by se vám mohl líbit připravovaný Rooted, který chce být next-gen survivalem.

Tady se na chvilku zastavme, tisková zpráva sice mluví o nové generaci survivalu, na paměti ale musíte mít, že na projektu pracuje malé nezávislé studio. Na druhou stranu vývojáři využívají Unreal Engine 5, včetně technologií jako MetaHuman, Lumen a Nanite.

Práce jsou v současné době v rané fázi a prozatím se tvůrci spoléhají na assety z Unreal Enginu 5. Slibována je propracovaná grafika, detailní textury, kvalitní nasvícení, pokročilá fyzika a cyklus dne a noci.

Co se světa týče, tak ten je dvacet let po bakteriologické válce, která zdecimovala světovou populaci. Stanete se jedním z mála přeživších, kteří každý den bojují o své bezpečí a prokousávají se postapokalyptickým otevřeným prostředím. Hrát budete moci sami nebo spolupracovat s ostatními hráči. Chybět nebude možnost ochočit zvířata, která se stanou vašimi spojenci. Mimo jiné jim budete moci zadávat úkoly, aby vás chránila nebo lovila.

U správného survivalu pochopitelně je vyrábění důležitých předmětů jako jsou zbraně, stavba přístřešku, lovení a doplnění bestiáře z analýzy prostředí, zvířat, rostlin... Vše budete moci využít, abyste si vyrobili vybavení a nasytili se.

To je zatím vše. Rooted je ve vývoji pro PC a bude vydán skrz Steam.