V Rockstar Games musí řešit problém s migrací účtů do next-gen verze multiplayeru Grand Theft Auto 5. Studio sice zveřejnilo krátký návod pro přenos profilu, ale někteří hráči mají s přenosem problém.

Přenos účtů do konzolí nové generace funguje přes Rockstar Games Social Club, kdy se do PlayStation 5 nebo Xbox Series X/S přenesou vaše postavy, GTA dolary, postup, statistiky, vozidla, zbraně, oblečení a další věci. Po dokončení migrace nebude účet na PS4 a Xboxu One dostupný.

Zdá se to jednoduché, ovšem přichází problém. Ten se vyskytuje u hráčů, kteří dříve migrovali své GTA Online účty z PS4 nebo Xboxu One do PC. Rockstar pracuje na vyřešení problému a hráče bude poté informovat.

Funguje také přenos uložených pozic z příběhové kampaně z předchozí generace konzolí na nové, a to prostředím Rockstar Games Cocial Clubu přímo ve hře.

Tituly Grand Theft Auto 5 a GTA Online vyšly dnes pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V prodeji jsou zatím pouze digitálně, včetně samotných edic se singleplayerem a multiplayerem. Po dobu tří měsících je na hry velká sleva a majitelé PS5 s předplatným PS Plus mají GTA Online zdarma, stačí si hru přidat do digitální knihovny. Bezplatný upgrade možný není.