Jednou z prvních her, kterou Ubisoft představil na své tiskovce v rámci E3, byl Rocksmith+. Teda jestli se dá vůbec mluvit o „hře“. Na rozdíl od Guitar Hero nebo Rock Bandu, kde jen mačkáte čudlíky do rytmu, představuje Rocksmith+ interaktivní lekce hry na kytaru.

Tentokrát se budete učit nejen na konzolích a PC, ale i na mobilu. Kytaru připojíte buďto pomocí kabelu anebo ji prostě nepřipojíte vůbec a budete se spoléhat na pokročilou detekci not pomocí mobilní aplikace. Každopádně žádný speciální adaptér není potřeba.

Kromě platforem se změnil také ekonomický model. Novinka Rocksmith+ funguje na bázi předplatného. Za své peníze (14,99 dolarů měsíčně) získáte přístup do rozsáhlé hudební knihovny, která se tentokrát neomezuje jen na rock. V neustále se rozrůstající nabídce písniček najdete také pop, hip-hop, country, latinské rytmy, R&B a metal. Ostatně Rocksmith+ není jen učitelem elektrické kytary, ale také akustické a baskytary.

Všechny skladby si můžete nechat zpomalit podle potřeby. Na konci každého songu je pak hodnocení, které vyčíslí vaši přesnost, celkovou úroveň a nejdelší bezchybnou pasáž. Rocksmith+ analyzuje váš výkon a nabízí tipy, jak se zlepšit. Když si všimne, že jste měli v určité pasáži problémy, tak vám navrhne, abyste si ji trénovali do té doby, než bude vaše skóre stoprocentní. 

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Součástí Rocksmith+ jsou také tradiční video-lekce a komunitní sekce, kde si mohou hráči vzájemně radit. Zkušení muzikanti mohou také do tzv. Rocksmith Workshopu nahrávat vlastní aranže licencovaných písníček anebo si stáhnout aranžmá skladatele, aby si mohli zahrát písníčku tak, jak to autor zamýšlel. Pro zkušené kytaristy je také určen Tablature View, tedy rozhraní vycházející z klasické kytarové tablatury.

Pokud jste hráli původní Rocksmith, tak vás jistě potěší, že v pokračování nebudou chybět funkce jako Riff Repeater nebo adaptivní volba obtížnosti, díky kterým se můžete soustředit na věci a písničky, které vám nejdou a pilovat je tak dlouho, dokud je nebudete schopni zahrát bez chyby.

Všechny zmíněné funkce si budeme moci brzy vyzkoušet v rámci PC bety, stáčí se zaregistrovat na stránkách Ubisoftu a počkat si na příslušný e-mail. Online už je tak stránka aplikace Rocksmith+ na Google Play, i když opět jen pro předběžnou registraci.