Adrenalinová varianta fotbalu, kde neovládáte hráče, ale vozidlo, se od roku 2015 stala úspěšnou hrou a přilákala více než 75 milionů hráčů. V průběhu letošního léta se významně změní. Rocket League se stane free-to-play na všech dostupných platformách.

V rámci změny obchodního modelu připravují vývojáři dosud největší aktualizaci, která zahrne významné změny v systémech Tournaments (Turnaje) a Challenge (Výzvy). Těšit se můžete na další turnaje, nové výzvy, soutěžení napříč platformami, cross-progres, Rocket Pass nebo na hodnocené soutěže.

Se všemi těmito změnami se Rocket League objeví v Epic Games Store a zmizí ze Steamu. Majitelé Steam verze budou mít hru nadále aktualizovanou, ale noví hráči si již Rocket League přes obchod společnosti Valve nezahrají.

Přečtěte si také: Online multiplayer v Rocket League si na Macu a Linuxu brzy nezahrajeme

Pokud si zahrajete Rocket League před přechodem na free-to-play, budete odměněni statusem Legacy. Ten zahrnuje všechen dříve vydaný dodatečný obsah, přes 200 Common itemů vylepšených pro Legacy, Golden Cosmos Boost, Dieci-Oro Wheels a Huntress Player Banner. Navíc hráči, co hráli Rocket League před tímto oznámením, obdrží ještě Faded Cosmos Boost. Všechny tyto položky budou přiděleny na účty hráčů po změně na free-to-play model.

Více informací se dozvíme v následujících týdnech. Rocket League je dostupné na PC, PS4, Xboxu One a Nintendu Switch.