Společnost Nacon využívá klidnější období před letními prezentacemi (harmonogram) a umožnila vybraným magazínům zahrát si first-person akci RoboCop: Rogue City. Díky tomu se můžeme podívat na nové gameplay záběry a dozvěděli jsme se detaily.

RoboCop: Rogue City se odehrává mezi druhým a třetím filmem. Vývojáři z polského studia Teyon, kde vznikly hry Terminator: Resistance a Rambo The Video Game, se drží celkové atmosféry prvních dvou filmů, včetně vzhledu a zvuků. Ve prospěch hry mají hovořit dobré herecké výkony.

V roli detroitského policisty Alexe Murphyho, jenž je po smrtelném zranění přestavěn na kyborga zvaného RoboCop, na nás čeká kampaň o délce 20 až 30 hodin s několika konci. Chybět nebudou vedlejší úkoly, dialogové stromy a pacifistické možnosti. I když, jak se sami můžete podívat ve videu, hra sází hodně na brutalitu. Přece jen je RoboCop vyzbrojen silou a odolností, pokročilou skenovací technologií a dalšími špičkovými nástroji, aby nastolil spravedlnost a zatkl/zlikvidoval rostoucí kriminální živly ve městě.

Pokud ale budete chtít, můžete si dát čas s vyšetřováním zločinů, hledáním stop až nakonec někoho zatknete. Nebo to všechno můžete urychlit a potrestat každý zločin agresivní silou. S ní souvisí vylepšování schopností, boje a brnění, ale také pocit, že jste neporazitelní. Minimálně na normální obtížnost, na níž redaktoři hráli. Stěžují si také na pomalou úpravu mušky a zpětný ráz, který u automatických střelných zbraní ztěžuje headshoty. Možná to má souvislost s mechanickou povahou RoboCopa. Nicméně, kvůli absurdní výdrži působí boj až příliš jednoduše. Jinými slovy si celkově máte připadat jako tank.

Oceněn je příběh, kdy Alex při vraždění a vyšetřování vzpomíná na svůj starý život a ženu, kterou kdysi měl. Naopak kritika směruje na zastaralejší grafiku a méně detailní obličeje.

RoboCop: Rogue City je v plánu na září 2023 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S. Ve vývoji má být také verze pro Nintendo Switch.