V roce 2015 se Yoan Fanise, vedoucí vývoje v Ubisoftu, který má za sebou hry jako úspěšné Valiant Hearts, odtrhl a založil vlastní studio pod názvem Digixart. Pod touto značkou v roce 2018 vydal úspěšné 11-11 Memories Retold a dnes na PC a Nintendo Switch vychází jeho nová hra – Road 96.

Titul se prezentuje jako procedurálně generovaná příběhovka, která se odehrává v devadesátých letech ve smyšlené zemi Petria. Hrát budete za mladého hrdinu, který utíká za hranice své totalitní země. Jak na tuto cestu vyrazíte, je jen na vás. Můžete jít pěšky, zaplatit si taxíka nebo ukrást auto. Hra s těmito možnostmi pracuje a podle slov vývojářů se na základě vašich rozhodnutí bude dynamicky měnit celý svět. Podle zvoleného postupu můžete potkat celou řadu zajímavých postav, či naopak téměř nikoho. Jaký vztah s těmito lidmi navážete? Budete přátelský, nebo budete věřit jen sami sobě? Volba je jen na vás.

Demoverzi hry jsme si již mohli vyzkoušet v rámci akce Steam Next Fest, která se konala 16. až 22. 6. tohoto roku. Osobně jsem si zahrál oba scénáře, které demo nabízelo, a byl jsem příjemně překvapen a těším se, jak obsáhlá bude finální verze.