Společnost Sony si jako konzolovou exkluzivitu pro PlayStation 5 zaháčkovala ambiciózní projekt od Team Ninja. Autoři Ninja Gaiden a Nioh chystají akční RPG titul Rise of the Ronin, jenž se bude zamlouval příznivcům Ghost of Tsushima a nejspíš se na něj budou těšit i fanoušci, co dlouho čekají na Assassin’s Creed v Japonsku (to nedávno Ubisoft oznámil).

Podle ředitele a generálního ředitele Team Ninja Fumihiko Yasudy se na Rise of the Ronin pracuje dlouhých sedm let a hráče zavede do Japonska v době velkých změn. Jedná se o samotný konec 300 let dlouhého období Edo, obecně známého jako Bakumatsu. Děj se odehrává na konci 19. století a Japonsko čelí nejtemnějším časům, kdy se potýká s utlačovatelskými vládci a smrtelnými nemocemi, zatímco do země proniká západní vliv a stále zuří občanská válka mezi šógunátem Tokugawa a protišógunátními frakcemi.

Na úsvitu nové éry Japonska budete bojovat v otevřeném světě jako Ronin, bojovník, jenž není vázán žádným pánem a může se sám rozhodovat. Vývojáři lákají na historicky inspirovaný svět a spojení proslulé bojové akce s katanami a podobnými zbraněmi s novými střelnými zbraněmi, které vykreslují jedinečnou osobnost své doby.

Bez debat se má jednat o dosud nejambicióznější a nejnáročnější projekt studia Team Ninja, využity jsou při něm zkušenosti a dovednosti, které scenáristé, designéři, programátoři a další lidi v týmu získali. Vytvořit chtějí mnohavrstevný příběh, který představí svět v období Bakumatsu a revoluci, která se v něm odehrála.

„Všechny postavy, které potkáte, mají vlastní soudnost a motivace, a ať už se rozhodnete postavit na jejich stranu, nebo proti nim... na každém vašem rozhodnutí bude záležet. Díky novým bojovým akcím a nespoutané otevřené hratelnosti se těšíme, až se ponoříte do kůže Ronina,“ dodává Team Ninja.

Pokud jste se právě začali těšit (nedivil bych se tomu), tak se raději uklidněte, protože Rise of the Ronin vyjde až v roce 2024 jako konzolová exkluzivita na PlayStation 5. S ohledem na tyto informace můžeme očekávat i PC verzi. Stejné studio na začátek příštího roku chystá Wo Long: Fallen Dynasty.