Jak se předpokládalo, tak se také stalo. Call of Duty: Modern Warfare 2 se stalo nejprodávanější hrou října ve Spojených státech amerických. Dominance značky od Activisionu tak pokračuje už 15 let. Dokonce i relativně neúspěšný Vanguard se v USA v měsíci uvedení na trh prosadil.

Zatím ale Modern Warfare 2 není nejprodávanější hrou roku (v dolarech). Tuhle korunku nadále drží Elden Ring, uvádí NPD Group z dat digitálních a fyzických prodejů. I když Activision neposkytuje údaje o prodejích ze Steamu. Uvidíme, zda Modern Warfare 2 přeskočí Elden Ring ve zbývajících dvou měsících.

Na druhém místě se za říjen umístila druhá novinka, Gotham Knights od Warner Bros. Na třetím, čtvrtém a pátém místě najdeme sporty od EA v pořadí FIFA 23, Madden NFL 23 a NHL 23. Následuje Mario + Rabbids: Sparks of Hope pro Nintendo Switch od Ubisoftu.

Podívejte se na celou tabulku. Hvězdičkou jsou označeny hry, kde NPD nemá údaje o prodejích digitální verze.

Prodeje nové generace konzolí se zvyšují. Nejprodávanější konzolí za říjen v USA je PlayStation 5, a to jak v počtu prodaných kusů, tak v dolarech. Na druhém místě je Xbox Series X/S před Switchem.

Celkové výdaje za hardware v tomto měsíci meziročně poklesly o 10 % na 424 milionů dolarů. I přesto ale PS5 a Xbox Series X/S vykázaly dvouciferný procentuální nárůst prodejů v dolarech.