Na začátku září Sony oznámila vypnutí serverů velice neúspěšné multiplayerové střílečky Concord. Rozhodnutí překvapilo zřejmě také samotné vývojáře z Firewalk Studios, kteří předtím tvrdili, jak mají čas a doufají, že chystaný nový obsah hráče zaujme. Místo něj jsou teď v nejistotě a čekají, co bude dál.

O situaci ve studiu informuje Kotaku. Podle zdrojů magazínu měl v předešlých dnech oznámit zaměstnancům rezignaci vedoucí vývoje Ryan Ellis. Veterán Bungie (byl kreativním ředitelem Destiny 2) měl převzít podpůrnou roli.

„Ryan tomu projektu a sbližování hráčů prostřednictvím zábavy hluboce věřil,“ uvedl jeden z bývalých vývojářů, podle něhož Ellis do hry vložil hodně ze sebe, což mu způsobilo velký stres a při oznámení o neúspěchu Concordu nemohl ani mluvit. „Bez ohledu na věci, které se daly během vývoje udělat jinak... je to dobrý člověk s velkým srdcem.“

Firma Firewalk Studios se do rodiny PlayStation Studios přidala v roce 2023. Vývoj Concordu probíhal několik let s údajným rozpočtem více než 100 milionů dolarů. Podle odhadů analytiků hra prodala kolem 25 000 kusů a jde o velký neúspěch Sony.

V současné době není jasné, co bude dál. Ellis na začátku září psal, že chtějí prozkoumat možnosti a v budoucnu se vrátit s lepší hrou, respektive s nápady, které přispějí k tomu, aby si Concord našel hráče. Otázkou je, zda jim to Sony umožní. Spekulovalo se, že by Concord vyšel v rámci PS Plus, případně jako bezplatná hra.