Tento týden si pro sebe zabraly japonské společnosti. Středa patřila návratu Silent Hillu od Konami, zatímco v noci ze čtvrtka na pátek nás poctil návštěvou Capcom skrz svůj stream zaměřený na Resident Evil.

ROZŠÍŘENÍ RESIDENT EVIL VILLAGE A DEMOVERZE

Jako první se o pozornost přihlásilo rozšíření hlavní dějové linky hry Resident Evil Village s názvem Shadows of Rose. Nabídne přibližně čtyři hodiny herního času a zaměří se na Rose, dceru hlavního hrdiny Ethana Winterse.

Příběh navazuje na konec událostí v původním titulu a my se budeme snažit jako Rose zbavit jejích zvláštních schopností, s nimiž se narodila. Vracet se přitom budeme například do hradu Lady Dimitrescu. Konkrétně se totiž ocitneme ve vědomí Megamycetu a za doprovodu tajemného Michaela budeme doslova přežívat v říši, která je proti nám.

Shadows of Rose bude součástí Winter's Expansion, která zahrne ještě herní režim The Mercenaries s novými arénami, kde budeme moci hrát za Chrise Redfielda, Karla Heisenberga a Lady Dimitrescu. Každá z postav má být unikátní, což by snad mohlo hratelnost tohoto módu oživit.

Připomenout se sluší také pohled z třetí osoby. Ten je součástí expanze a umožní nám projít celé Village s touto kamerou. Všeho se dočkáme už 28. 10. tohoto roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.

Pokud Resident Evil Village ještě nevlastníte a rádi byste si ho vyzkoušeli, tak na všech platformách budete mít možnost od 21. 10. 2022 (01:00 našeho času). Součástí demoverze je third-person a first-person mód, ale hrát můžete pouze 60 minut.

Resident Evil Re:Verse A PŘÍCHOD NA SWITCH

Jako druhý došlo na dříve odložený Resident Evil Re:Verse. Multiplayerový zážitek, jenž postaví proti sobě oblíbené postavy z celé franšízy, bude zdarma dostupný pro všechny, co vlastní Village. Early Access bude spuštěn od 24. 10. (4:00) do 26. 10. (8:00) pro všechny a bude podporovat cross-play. Plná verze bude spuštěna 28. 10. 2022.

Capcom Resident Evil Re:Verse popisuje jako bojovou akci o přežití a pomstě, ve které dva až šest hráčů bojují na život a na smrt. Známé postavy bojují proti sobě a děsivým stvořením ze série Resident Evil.

Pro majitele Nintenda Switch přichází dobrá zpráva. Do konce letošního roku vyjdou v cloudu hry Resident Evil 2 remake, Resident Evil 3 remake a Resident Evil 7. První titul 11. 11., druhý 18. 11. a třetí 16. 12. Hledáte Village? To bude na Switchi dostupné už od 28. 10., ale opět pouze přes cloud. Winter's Expansion sem dorazí 2. 12. tohoto roku.

RESIDENT EVIL 4 REMAKE VYPADÁ SKVĚLE

Dostáváme se k tomu, na co všichni čekali. Je tady nová gameplay ukázka z remaku Resident Evil 4 a nový příběhový trailer. Hra vyjde 24. 3. 2023 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a PlayStation 4. Verze pro Xbox One oznámena není.

V nové pětiminutové gameplay ukázce vidíme hlavního hrdinu Leona procházet mlhou zahaleným lesem. Později vstupuje do zchátralého domu, který se snaží prozkoumat. V něm se dostane do sklepa plného kostí, kde baterkou něco hledá. Objeví tělo policisty a o něco později na něj zaútočí Ganado. Leon se brání střelbou. Když se dá na útěk, plíží se kolem zdí, aby se dostal do bezpečí. To ale moc dlouho netrvá... Fanoušci jsou z ukázky nadšeni. A ano, objevil se i doktor Salvador se svou motorovou pilou.

V příběhovém traileru si můžeme prohlédnout nové podoby známých postav, jako jsou Ada Wong, Ashley Graham, Luis Sera a další.