V posledních letech Capcom fanoušky survival hororů rozmazlil a od roku 2017 jim přinesl Resident Evil 7: Biohazard, Resident Evil 2 Remake, Resident Evil 3 Remake, Resident Evil 8: Village, Resident Evil Re:Verse a Resident Evil 4 Remake. To je pořádná porce her. Jak se ale ukazuje, teď by japonská společnost mohla mírně zpomalit a zopakovat rok 2018, kdy žádný Resident Evil nevyšel.

Známý insder Dusk Golem se domnívá, že v příštím roce dojde k oznámení devátého plnohodnotného dílu, který ale vyjde až v roce 2025. Dle Dusk Golema je projekt ve vývoji od roku 2018 a mohl by být poslední číslovanou hrou.

V příštím roce se budou fanoušci Resident Evilu nudit? Capcom by mohl přinést nové příběhové rozšíření Separate Ways zaměřené na Adu Wong. Tím by mohlo dojít k vyplnění mezery a klidně i k vydání nové edice Resident Evil 4, stejně jako tomu bylo s Gold Edition v případě Village. Dnes Capcom shodou okolností oznámil, že remake čtyřky má na kontě přes 5 milionů prodaných kusů a celá série 142 milionů.

Na konci letošního roku má prý Capcom oznámit nějakou novou velkou hru, která vyjde na podzim 2024. Podrobnosti Dusk Golem nezveřejnil, ale mohlo by jít o očekávané pokračování Monster Hunter World.