Nezávislá studia z Polska v posledních letech mají zajímavé a netradiční nápady. Vývojáři z Achara Studios přicházejí s příběhovým singleplayerovým RPG odehrávajícím se v alternativním světě secese, neonových světel a konspirace. Titul se jmenuje Repo Man hrát budete za Arthura Newsteada, vymahače dluhů, jehož život se začne řítit dolů, když se sám nečekaně dostane do obrovských dluhů.

Vývojáři kladou důraz především na příběh a jeho jedinečný styl. Hratelnost nabídne komplexní dialogy, vyjednávání, průzkum, boj a mechaniky vypůjčené ze stealth a karetních her, to vše zkombinované v otevřeném světě.

Hrát budete z pohledu první osoby. Tvůrci se dušují, že se nejedná o další takzvaný walking simulator. „Repo Man má blíže k Tormentu než k Disco Elysium. Při vývoji hry se snažíme, aby nabízela rozmanitou a poutavou hratelnost, a nejen prosté klikání na dialogové možnosti,“ říká Alan Padziński, generální ředitel společnosti Achara Studios.

Poté, co se Arthur dostane do obrovských dluhů, tak je vyhnán ze světa korporátní aristokracie. Je nucen vrtit se do rodného města San Alma. Tady se potýká nejen s nutností pravidelně splácet dluhy, ale také se záhadnými událostmi a intrikami, které se stupňují s každým týdnem.

„Zavedeme hráče do alternativní reality – světa podobného tomu našemu, v některých ohledech rozvinutějšímu, v jiných zaostávajícímu. Je to svět obývaný nejen lidmi, ale také fae – potomky mytologických bytostí připomínajících elfy, dryády a satyry. Obyvatelé planety trápí také TDD, epidemický typ deprese, jejíž příčina zůstává neznámá. Tento svět je blíže svému konci než začátku,“ vysvětluje Padziński.

Originální atmosféru s jedinečným grafickým designem s motivy připomínajícími secesní styl umocňuje soundtrack, v němž se mísí různé žánry včetně synthwave, fado, etnické a symfonické hudby.

Projekt je sice vytvářen v moderním Unreal Enginu 5, ale po vizuální stránce moc nezaujme. Nedá se ale upřít, že jeho autoři mají zajímavý nápad. Pokud vás text výše zaujal, tak Repo Man vyjde v roce 2023 na PC (přes Steam). Později jsou v plánu verze pro PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S.