Během loňské akce Realms Deep 2021 studio Nightdive odhalilo projekt PowerSlave Exhumed, remaster klasické střílečky PowerSlave od Lobotomy Software, která vyšla na PC a konzoli Sega Saturn v roce 1996. V následujícím roce pak došlo ještě na verzi pro první PlayStation. Původně se předpokládalo, že PowerSlave Exhumed vyjde ještě do konce roku 2021, to se ale nakonec nestalo, a tak nějakou dobu nebylo jasné, kdy se remasteru vlastně dočkáme. Nyní už ale máme jasnou odpověď.

PowerSlave Exhumed si budeme moci zahrát už 10. února/februára 2022, tedy tento čtvrtek. Datum vydání původně odhalil tvůrce videí zaměřených na staré, hororové a indie hry, jenž vystupuje pod přezdívkou RagnarRox. Posléze termín na Twitteru potvrdil Stephen Kick, generální ředitel Nightdive Studios, a zanedlouho se datum objevilo také na Steamu.

Kick navíc upřesnil, že PowerSlave Exhumed vychází především z verze pro PlayStation, do které byla jednoduše řečeno přimíchána verze pro Saturn. Oproti tomu na PC byla střílečka PowerSlave postavena na klasickém enginu Build, jenž pohání hry jako Duke Nukem 3D, Shadow Warrior nebo Blood, a tak byla dost odlišná od konzolových protějšků, bohužel však nešlo o kdovíjak úspěšný produkt. I proto remaster čerpá pouze z konzolí.

Už dříve tvůrci slíbili podporu širokoúhlého rozlišení a HD displejů, podporu moderních gamepadů, SMAA anti-aliasing, anisotropní filtrování textur, achievementy nebo podporu API Vulkan i DirectX 11. Stále bohužel není jasné, na jaké platformy přesně PowerSlave Exhumed dorazí, s jistotou ale víme, že si budeme hru moci od zítřka zahrát na PC, kde bude k dostání přes Steam a GOG.com, i na konzolích Xbox a Nintento Switch. Verze pro PlayStation snad na sebe také nenechá moc dlouho čekat.