Příznivci klasických stříleček z 90. let si možná vzpomenou na PowerSlave, střílečku od studia Lobotomy Software, která se odehrává v Egyptě a která vyšla v letech 1996 a 1997 ve verzi pro MS-DOS a konzole PlayStation a Sega Saturn. Verze pro DOS moc velkou díru do světa neudělala a dnes se na ni vzpomíná jen jako na jednu z her postavených na klasickém herním enginu Build, jenž pohání tituly jako Duke Nukem 3D nebo Blood. Z konzolových protějšků se však stala klasika, kterou hodlá studio Nightdive převést do moderní doby.

Projekt PowerSlave Exhumed, naplno odhalen na akci Realms Deep 2021, slibuje kombinaci verzí pro PlayStation a Sega Saturn převedenou do KEX Enginu, jenž vývojáři z Nightdive použili již mnohokrát. KEX pohání například aktuální vydání her jako DOOM 64, Blood či Turok. Díky tomu se můžeme těšit na podporu vyšších rozlišení, moderních gamepadů, SMAA anti-aliasingu či anisotropní filtrování. Další novinky zahrnují například achievementy nebo API Vulkan a DirectX 11.

PowerSlave Exhumed bychom si měli zahrát ještě do konce tohoto roku. Zatím však přesně nevíme, na jaké platformy konkrétně zamíří. Jisté však je, že si hru zahrajeme minimálně na PC, a to na Steamu i GOG.com